Pattison prihvatio ulogu Batmana jer mu je genijalan lik, iako nije zlatni dečko kao ostali stripovski heroji

Redatelj Matt Reeves u siječnju će sljedeće godine započeti sa snimanjem novog filma o Batmanu, a to će ujedno biti i prvi film u kojem će ovog akcijskog heroja glumiti Robert Pattison. U intervjuu za New York Times, Pattison je rekao što je to uzbudljivo kod Batmana, te je rekao „Volim redatelja Matta Reevesa, ali Batman je genijalan lik“.
Objašnjavajući što je to što mu se sviđa kod Batmana, Pattison je rekao „Njegova moralna strana je neobična. On nije zlatni dečko kakvi su gotovo svi ostali heroji iz stripova. Njegov pogled na svijet je jednostavan, ali neobičan, što vam omogućuje da bolje shvatite njegov karakter“.

Pattison kaže kako je svjestan da će njegov bilo kakav komentar o Batmanu izazvati reakcije obožavatelja na internetu koji će ga pitati što je točno mislio, a on kaže kako ni sam ne zna što je mislio. „Nekada sam vrlo dobro cenzurirao samog sebe, ali tijekom godina rekao sam toliko mnogo gluposti zbog čega me zanima koliko mogu zeznuti stvari prilikom promoviranja filmova. Čini mi se da sa svakim novim filmom kažem neku čudnu rečenicu zbog čega se pitam ‘Kakvo izvantjelesno iskustvo je proizvelo ovako vrišteću glupost?’“.

Reakcije na vijest da je Pattison izabran za ulogu novog Batmana bile su raznolike, a on kaže kako je navikao da ga napadaju i kritiziraju. „Ovog puta mi barem nisu prijetili smrću – to je plus. Zabavlja me to što su neki ljudi ljuti zbog ‘Sumrak sage’. Nikada ih nisam razumio“.

Prvotno, novog Batmana trebao je režirati Ben Affleck, a to bi ujedno bio i četvrti film u kojem bi glumio Batmana. No, kako je sam rekao, i pored kvalitetnog scenariste nije mogao osmisliti novu verziju filma, te se odlučio umiroviti zauvijek po pitanju Batmana. Tada je za redatelja izabran Matt Reeves, a za glavnog glumca Robert Pattison.

Komentiraj