Patrice Evra: PSG mi izgleda više kao nekakav biznis klub u kojem nogomet nije prioritet

Gostujući na francuskom RMC radiju kod svog nekadašnjeg suigrača iz Monaca Jeromea Rothena, bivši francuski reprezentativac s 81 nastupom za Tricolore Patrice Evra da je nekoliko zanimljivih, uglavnom ne baš pozitivnih, stavova o PSG-u i smjeru u kojem ide taj super-bogati klub.

„Nije me iznenadilo ispadanje PSG-a u osmini finala Lige prvaka, mogu reći da sam to očekivao. Problem PSG-a je što oni osvajaju francusko prvenstvo s, da se tako izrazim, cigarom u ustima, ali baš zbog toga kada im dođu jaki ispiti u Europi nisu u stanju podići igru na viši nivo i odgovoriti na jače zahtjeve“, rekao je 41-godišnji Evra koji je igrajući za Monaco, Manchester United i Juventus osvojio osam nacionalnih prvenstava i šest kupova, a 2008. je s klubom sa Old Trafforda osvojio Ligu prvaka.

„Smeta me kad vidim da u zadnje vrijeme ne pridaju nikakvu važnost svojim legendama. Na primjer, u VIP loži na utakmicama nećete sresti Bernarda Lamu ali Kim Kardashian i goste sličnog profila hoćete, pred njih se stavlja crveni tepih. Meni to više izgleda kao nekakav biznis klub u kojem nogomet nije prioritet. Ne sporim da predsjednik kluba Nasser Al Khelaifi voli nogomet, on sa suradnicima oko nogometa radi odličan posao ali poruka koju klub šalje je pogrešna, kad idete na utakmice PSG-a je kao da idete na koncert. Dođem u VIP ložu, tamo su šampanjci, delicije, tamo je elita, ali gdje su bivši igrači“, pita se Evra, nekadašnji kapetan francuske reprezentacije.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner