PARLAMENTARNI IZBORI Puljak: Milanović će pobijediti HDZ, mi želimo biti dio te priče

Autor:

05.03.2024., Zagreb - Dolazak na sastanak u sredisnjicu SDP-a na koji su pozvani pripadnici devet politickih stranaka od centra na lijevo. Glavna tema je kako se organizirati i zajednicki izaci na izbore. Ivica Puljak, Darijo Vasilic. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Goran Stanzl/PIXSELL

O kandidaturi Zorana Milanovića za premijera oglasio se gradonačelnik Splita Ivica Puljak.

“Mi smo uvijek zagovarali pobjedu nad HDZ-om i u dvojbi ili HDZ ili Hrvatska odabirali Hrvatsku. Ovaj potez će to učiniti mogućim. Ostvarit će pobjedu nad HDZ-om i mi želimo biti dio te priče. Sve ostale stvari ćemo dogovarati s partnerima”, rekao je Puljak.

Kao šef stranke Centar Ivica Puljak ranije je komentirao odluku predsjednika Zorana Milanovića da parlamentarni izbori budu 17. travnja u srijedu.

“Spremni smo za izbore. Mi ćemo kao oporba zajednički pobijediti HDZ. Narednih dana ćemo odlučiti u kojoj ćemo formaciji izaći na izbore da maksimiziramo šansu da HDZ ode s vlasti i da u Hrvatsku napokon uvedemo reda. Pozivam građane da izađu na izbore, da svojim glasom pokažu kakvu Hrvatsku žele”, rekao je Puljak, prenosi Dalmatinski portal.

‘Pozivam građane da daju glas promjenama’

Upitan kome pogoduje takav neuobičajeni datum izbora, Puljak je odgovorio da misli da pogoduje građanima koji će za mjesec dana imati priliku smijeniti HDZ i “omogućiti nama koji sanjamo drugačiju, modernu Hrvatsku da to svi zajedno i napravimo”.

Pozivam građane da daju glas promjenama, nama koji želimo modernu i europsku Hrvatsku“, kazao je Puljak.

Na konstataciju da postoji razmišljanje da dan izbora ide na ruku discipliniranom HDZ-ovom biračkom tijelu, Puljak je odgovorio: “Mi smo dva puta pobijedili u Splitu na manjoj izlaznosti, što znači da se HDZ može i treba pobijediti i ja sam siguran da će to tako biti za mjesec dana”.

‘Naš izbor je ili HDZ ili Hrvatska’

Puljak je rekao da o listama još nisu razgovarali. “Očekujem za nekoliko dana završetak tih razgovora i početak pobjedničke kampanje za smjenu HDZ-a i uvođenje reda u Hrvatsku”, govori splitski gradonačelnik, piše Dalmatinski portal.

Na pitanje bi li radije prvu ili desetu izbornu jedinicu, Puljak kaže: “Naš izbor je ili HDZ ili Hrvatska. Ja biram Hrvatsku”. Na pitanje je li premalo dana za kampanju jer je do izbora ostalo tek nešto više od mjesec dana, šef Centra kaže da je njegova stranka spremna.

“Sada ćemo se još više pripremati da građanima objasnimo naše ideje”, kazao je Puljak.

PLJUŠTE REAKCIJE ‘Teško će HDZ dovlačiti autobuse u srijedu’

Puljak je uvjeren u pobjedu koalicije

Novinari su pitali Puljka hoće li zadržati saborski mandat i gradonačelničku stolicu ako uđe u sabor.

“O tome ćemo još razgovarati. Zakon to omogućuje. Želim da mijenjamo zakone da se gradovi mogu razvijati”, rekao je Puljak koji je uvjeren da će koalicija pobijediti.

“To pokazuju najnovija istraživanja koja koaliciji daju pet posto prednosti”, kazao je Puljak te najavio i kako će Centar izaći na europske izbore, prenosi Dalmatinski portal.

IZBORNA SRIJEDA BIT ĆE NERADNI DAN Hoće li raditi trgovine, škole, vrtići…

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.