Paolo Maldini potvrdio da Gianluigi Donnarumma napušta AC Milan

Direktor AC Milana Paolo Maldini potvrdio je vijest da vratar Gianluigi Donnarumma koncem lipnja istekom ugovora napušta Rossonere. Za Corriere dello Sport je rekao: “Gianluigi je bio lider i često naš kapetan. Međutim naši putovi se sad razdvajaju. Mogu mu samo poželjeti sve najbolje.”

Crveno-crni su svom golmanu nudili novi ugovor prema kojem bi trebao zarađivati osam milijuna eura po sezoni, no to je bilo ispod njegovih očekivanja, kao i ispod apetita njegovog agenta Mina Raiole tako da pregovori nisu urodili plodom.

Donnarumma je za AC Milan debitirao 2015. godine kada je imao 16 godina i 242 dana čime je postao drugi najmlađi vratar u povijesti Serie A. Od tada je zabilježio 251 nastup u kojima je svoju mrežu sačuvao u 88 navrata. Za nacionalnu reprezentaciju je pak debitirao sa 17 godina i 189 dana postavši najmlađi golman u povijesti Azzura, a do sada je odigrao 25 utakmica.

Milan je umjesto Donnarumme dogovorio dolazak 25-godišnjeg Mike Maignan iz novog francuskog prvaka Lillea za čije će usluge izdvojiti 13 milijuna eura.

Komentiraj