Pao dogovor Pantovčaka i Banskih dvora: Ovo je novi načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga!

Autor:

31.07.2023., Knin - Konferencija za medije na kojoj je predstavljen program proslave Vojno-redarstvene akcije Oluja u Kninu. Na konferenciji su sudjelovali Darko Nekic, Ivan Jusic, Tihomir Kundid, Miljenko Radnic i Marijo Cacic. Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Novi načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH bit će general-bojnik Tihomir Kundid.

Takav je dogovor, kako se neslužbeno može čuti, ovih dana pao između Pantovčaka i Banskih dvora. Kundid će na toj funkciji zamijeniti admirala Roberta Hranja, kojemu mandat istječe s posljednjim danom veljač, piše Večernji list.

Mandat uskoro istječe i Hranjevu zamjeniku Siniši Jurkoviću, što znači da privremeno preuzimanje funkcije načelnika za njega nije opcija. Bilo je jasno kako će se dogovor između “dva brda” morati postići unatoč sve glasnijim nesuglasicama koje dodatno podgrijava približavanje parlamentarnih, a zatim i predsjedničkih izbora. Ipak, Kundidovo ime je svojevrsno iznenađenje, s obzirom da se nije spominjalo među imenima koja su se posljednjih mjeseci vrtjela u kuloarima.

Ovaj 55-godišnji Varaždinac završio je fakultet strojarstva te poslijediplomski studij na Fakultetu organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu. Ratnu školu Ban Josip Jelačić završio je 2008., a u Kanadi je završio “Canadian Forces Language School”.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.