PADA BETON Nakon incidenta na derbiju s Dinamom hitno pregledana Opus Arena

Autor:

08.01.2024., Osijek - Stadion nogometnog kluba Osijek, Opus Arena. Photo: Borna Jaksic/PIXSELL

Borna Jaksic/PIXSELL

Tijekom nedjeljne prvenstvene utakmice između nogometaša Osijeka i zagrebačkog Dinama, s dijela istočne tribine Opus Arene otpao je jedan komad betona.

U incidentu nitko nije ozlijeđen, a iz NK Osijeka su najavili hitni pregled stadiona radi utvrđivanja uzroka nemilog događaja, kao i odgovornosti.

NK Osijek se u službenom priopćenju ispričao “svima koji su mogli biti ugroženi u takvim okolnostima”.

“Potaknuti neugodnim događajem na našem stadionu tijekom utakmice Osijek–Dinamo, odigrane u nedjelju, 3. ožujka 2024. godine, prije svega želimo istaknuti kako smo i mi u NK Osijek ostali neugodno iznenađeni spoznajom da je s dijela istočne tribine otpao jedan komad betona.

Sreća je, dakako, da pritom nitko nije ozlijeđen, no naša isprika ide svima koji su na bilo koji način mogli biti ugroženi u takvim okolnostima pa i zbog samog osjećaja nelagode u tim trenucima.

Projektanti Opus Arene će raditi i na rekonstrukciji stadiona u Kranjčevićevoj

Odmah po saznanju o spomenutom događaju, izvršen je inicijalni pregled istočne tribine te je utvrđeno da je došlo do odvajanja zaštitnog sloja betona, a ti su radovi izvođeni u prvoj fazi izgradnje stadiona Opus Arena, tijekom 2020. godine, kada je radove izvodila tvrtka Eurokamen d.o.o.

Uočena su oštećenja na nekonstruktivnom dobetoniranom dijelu, odnosno nisu zamijećena nikakva vidljiva konstruktivna oštećenja same konstrukcije tribine. Istom prilikom je izvršeno ograđivanje toga prostora iz sigurnosnih razloga.

Obavještavamo javnost da će bez odgode biti izveden izvanredni pregled građevine, kako bi se moglo žurno pristupiti odgovarajućoj sanaciji. Napominjemo kako će se istovremeno poduzeti i radnje s ciljem utvrđenja samoga uzroka oštećenja i odgovornosti sudionika u izgradnji stadiona”, stoji u priopćenju NK Osijek.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.