Ovako je počeo Hamasov napad, objavljene snimke nadzornih kamera

Autor:

Screenshot/Twitter

Društvenim mrežama šire se snimke nadzornih kamera i upad Hamasovih terorista na izraelski teritorij, točnije napad na kibuc Be’eri u južnom Izraelu.

Veliki broj žrtava otkriven je u kibucu Be’eri u južnom Izraelu, u kojem je živjelo oko tisuću ljudi. Iz kibuca je izvučeno više od stotinu tijela, a stradali su u munjevitom, višestrukom napadu koji je pokrenuo Hamas iz pojasa Gaze u subotu.

Broj ljudi ubijenih u Izraelu u Hamasovim napadima koji su započeli u subotu sada se popeo na najmanje 1200, rekao je glasnogovornik IDF-a Jonathan Conricus u najnovijim informacijama o situaciji u srijedu ujutro.

Većina poginulih bili su civili, rekao je Conricus, a broj je okarakterizirao kao nevjerojatan i nezamisliv.

Hamas je u subotu iz Gaze pokrenuo ofenzivu na Izrael raketiranjem, infiltriranjem svojih boraca na jugu Izraela, gdje je ubijao te uzimao taoce. Izrael je odmah uzvratio bombardiranjem pojasa Gaze.

Izrael je u utorak bombardirao pojas Gaze najsnažnije u 75 godina povijesti sukoba s Palestincima. Sravnio je sa zemljom cijele četvrti iako je Hamas zaprijetio da će za svaki srušeni dom pogubiti jednog izraelskog taoca, prenosi Dnevnik.hr.

Snimke možete pogledati OVDJE i OVDJE, no upozoravamo na uznemirujuć sadržaj.

Bliski istok sve dublje tone u rat: Što je Hezbollah i zašto podupire Hamas?

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.