Otvoren obljetnički 25. Sa(n)jam knjige u Istri

Svečanom ceremonijom, uz pisca Grada Dragana Velikića i nastupom pulske glazbenice Tamare Obrovac, danas u podne otvoreno je obljetničko izdanje 25. Sa(n)jam knjige u Istri.

Velikić se emotivnim govorom sjetio Pule svog djetinjstva, iz koje je otišao prije trideset godina, ali kojoj se uvijek vraća i poslije toliko godina, a prostore drugih gradova određuje pulskim distancama. “Grad čine i oni kojih više nema. Ne samo ljudi, već i građevine koje su podigli, a kojih, tih građevina, također više nema. Ta misao se s godinama širila, gradila jedan pogled na svijet, i danas znam, odredila je i moj životni poziv”, rekao je.

Svečanost otvorenja glazbenim izvedbama Črni malin, Touca’ la Louna i Villa Idola uveličala je istarska glazbenica i kantautorica Tamara Obrovac, u pratnji Uroša Rakovca na gitari.

Redatelj svečanog otvorenja Sajma je Matija Ferlin, dok je kroz program, režiran prema scenariju pisca i dramaturga Gorana Ferčeca, vodio glumac Livio Badurina.

Svečanosti su prisustvovali izaslanik ministrice kulture Republike Hrvatske, državni tajnik Ivica Poljičak, zamjenik župana koji obnaša dužnost Župana Istarske županije, Fabrizio Radin, i gradonačelnik Grada Pule Boris Miletić.

Sajam trajhe do 15. prosinca.

Komentiraj