OTVARA NEKE SUMNJE Benčić o izboru Miškovića: Ne želim unaprijed reći da je to klasičan politički potez, ali…

Autor:

22.05.2024., Zagreb - Na konferenciji za medije odrzanoj u Saboru o aktualnim temama govorila je  Sandra Bencic. Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Patrik Macek/PIXSELL

Glavni državni odvjetnik Ivan Turudić za v.d ravnatelja USKOK-a imenovao je u utorak Svena Miškovića, voditelja Odjela tužitelja i dosadašnjeg zamjenika ravnateljce USKOK-a.

Sandra Benčić (Možemo) kaže da je Miškovićev izbor nikako ne čudi, a upitana je li ovaj Turudićev potez PR-ovski ili politički, odgovara: “Teško je procijeniti. Vidjet ćemo kakav će biti odnos novog v.d ravnatelja prema postupcima koje sam vodi i koje će morati organizirati. Ne želim unaprijed reći da je to klasičan politički potez jer on vodi slučaj Mamić, ali naravno da nam to otvara neke sumnje odmah. Ipak, ajmo raditi kontinuiranu kontrolu i nadzor, pratiti što se događa, a tek onda davati ocjene.”

“Turudić je stupio na dužnost. Imamo različite mehanizme, od godišnjeg izvješća do saslušanja u Saboru, sve do pitanja pokretanja opoziva. U ovom trenutku kada je stupio na dužnost ne možemo više spriječiti stupanje na dužnost, ali možemo na temelju njegovog rada poduzimati one mehanizme koji su nam na raspolaganju”, objašnjava Benčić u razgovoru za N1.

PRVI TURUDIĆEV POTEZ Poznato koga je izabrao za v.d. ravnatelja USKOK-a: ‘Nastavljamo suradnju’

Postavlja se pitanje je li bila pogreška toliko se fokusirati na Turudića tijekom predizborne kampanje.

“To je prije izborne kampanje bila velika tema. Tada smo imali i mehanizme da se protiv toga borimo jer smo bili u Saboru, a imali smo i veliki prosvjed koji je pokazao što javnost misli o njegovom izboru”, kazala je Benčić pa dodala: “Što se izbora tiče, mi smo se u našoj kampanji bavili komuniciranjem našeg programa. Pitanje pravosuđa je bilo jedno od 20 pitanja kojima smo se bavili.”

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.