Dugo se spekuliralo kako je David Bowie trebao zaigrati u trilogiji ‘Gospodar prstenova’, a tu je glasinu potvrdio jedan od hobita Dominic Monahgan, koji je u filmu glumio Meriadoca ‘Merryja’ Brandbucka. Kaže kako je sreo Bowieja na audiciji, prenosi Independent.

Ostaje nepoznanica za koju je ulogu slavni glazbenik bio na audiciji, ali mnogi sumnjaju da se radi ili o Elrondu ili Gandalfu. Sudeći po ulozi kralja goblina u kultnom ‘Labirintu’, vjerujemo da bi Bowie i u ‘gospodaru prstenova’ bio odličan.

“Sjedio sam u čekaonici gdje se održavala audicija, čekao sam povratne informacije o vlastitoj audiciji. Čitao sam neki časopis, a onda je ušao David Bowie, upisao se i ušao u sobu za audicije. Pretpostavljam da je čitao za ulogu Gandalfa, ne mogu ga zamisliti ni u jednoj drugoj ulozi”, napisao je Monaghan.

Redatelj trilogije Peter Jackson navodno nije želio da Bowie glumi u filmovima, jer bi sudjelovanje globalne glazbene zvijezde odvratilo pažnju s priče. Jackson je 2001. godine rekao da je namjerno izabrao tada manje poznate glumce poput Monaghana i Orlanda Blooma jer se radi o slavnim likovima. “Nezgodno je kada se ‘sudare’ slavni lik i slavna filmska zvijezda”, rekao je Jackson.

Komentiraj