HINA/ Daniel KASAP

OSTOJIĆ “Zaslužujemo znati tko vodi taj hibridni rat i tko je na čijoj strani”

Saborski zastupnik SDP-a i predsjednik Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Ranko Ostojić u petak je novinarima objasnio razloge zbog kojih je sazvao sjednicu Odbora za nacionalnu sigurnost.

Ostojić je u Saboru rekao da je sjednicu sazvao nakon izjava premijera Andreja Plenkovića da se vodi hibridni rat protiv Republike Hrvatske bez naznake tko to radi i tko u tome sudjeluje. “Smatrao sam da, uz inicijativu kolega iz Mosta i gospodina Orepića, ima potrebe za ovakvom raspravom i bio sam potpuno u pravu”, rekao je Ostojić.

Dodao je da je Odbor trebao takvu sjednicu. “Došli smo do zaključka, ne bih govorio o preglasavanju, već o tome da je šest ljudi bilo za to da Vlada da izvješće o stanju u Agrokoru i eventualnom ugrožavanju gospodarskih interesa i nacionalne sigurnost, šest je bilo protiv prijedloga ali se većina složila da dobijemo izvješće od strane sigurnosno obaviještajnih agencija o ugrozama vezanim za Agrokor”, istaknuo je.

Dao je svoj komentar i na izjave premijera da neki mediji vode ‘hibridni rat’. “Moram reći da je mene iznenadila izjava, očito je da ima pune podatke o tome, a izjave Bačića koji je sudjelovanje u tome prebacio na oporbu, da ona maltene piše blogove… Mislim da je važnije da dobijemo točne podatke tko ga vodi i tko je na čijoj strani i što je prava istina. Građani to zaslužuju”, rekao je Ostojić zaključujući da oni kao parlamentarni zastupnici zaslužuju objašnjenje što se događa.

Komentiraj