Patrik Macek/PIXSELL

OSTOJIĆ “Motiv afere je dio unutarstranačkog sukoba”

Bivši ministar unutarnjih poslova i predsjendik Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Ranko Ostojić komentirao je u Dnevniku Nove TV aferu SMS.

Ostojić je sazvao posebnu sjednicu Odbora s temom curenja informacija u aferi SMS i zloupotrebe položaja. “Mi smo na sastanak pozvali šefove sigurnosnog sustava, Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost ali i policiju i DORH. Njihova informacija ne mora biti u pisanom obliku, vremena nije ni bilo za to, ali određene odgovore možemo dobiti u direktnom razgovoru”, rekao je Ostojić, dodavši da je važno da i u ministarstvu budu zainteresirani da naprave sve da se afera raščisti.

Komentirao je i slučaj elitne prostitucije, koji je otvoren u vrijeme kad je on bio ministar. “Tada je slučaj već bio gotov. Suđenje je bilo zatvoreno za javnost. Danas se recikliraju imena, to je slučaj iz 2011. Suđenje je bilo ekspresno završeno. Da li je time završena priča o kompromitaciji mjera? Državno odvjetništvo je jedina institucija koja može dati odgovor što su dalje napravili”, rekao je Ostojić.

“Iz ovoga što čitate vrlo je jasno da je Milijan Brkić bio u toj priči unutra. To je savršeno jasno. Te priče do sada ne negira nitko. On je kao zamjenik ravnatelja policije sigurno bio u posjedu informacija i znao za tako nešto. Pozadina i motiv ovoga je sigurno dio unutarstranačkog sukoba. Uvijek polazite od motiva. Koriste sustav za to. Koriste informacije koje imaju. Oni koji su zainteresirani da iskoriste određenu informaciju. To je njihov modus operandi”, rekao je Ostojić u Dnevniku Nove TV.

Komentiraj