Ostojić dao iskaz DORH-u vezan uz proboj virusa u Dom za starije u Splitu

Bivši ministar unutarnjih poslova i SDP-ov saborski zastupnik Ranko Ostojić u poendjeljak se odazvao pozivu Državnog odvjetništva gdje je dao iskaz o vlastitim saznanjima što se događalo u Domu za starije i nemoćne u Vukovarskoj ulici u Splitu, gdje je od koronavirusa preminulo 18 štićenika.

“Točno je da sam danas pozvan od strane DORH-a. Pozivu sam se odazvao i sukladno zakonu ne mogu iznositi nikakve informacije”, rekao je Ostojić za N1 i dodao: “Sama činjenica da su naložili dodatne izvide policiji nakon prvog izvješća, najbolji je odgovor onima koji bi inspekcijskim “samoocjenjivanjem” željeli okončati utvrđivanje eventualne odgovornosti!”

Podsjetimo, Općinsko državno odvjetništvo je još prije mjesec dana splitskoj policiji naložilo da provode izvide i utvrde što se točno događalo u epidemiji koronavirusom u Domu za starije i nemoćne osobe.

Inspekcije dvaju ministarstava – za zdravstvo te demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, utvrdile su da nema odgovornih za prodor virusa u dom pa tako ni za preminule štićenike već je, po njima, za to kriv virus.

Komentiraj