‘Ostale tri doze viška’: Pročelnik KBC-a priznao da je pogriješio što je Borasu ponudio cjepivo

Autor:

Dalibor Urukalovic/PIXSELL, Zeljko Lukunic/PIXSELL

Pročelnik Klinike za stomatologiju Željko Verzak iz zagrebačkog KBC-a u srijedu je za N1 televiziju komentirao slučaj cijepljenja rektora zagrebačkog Sveučilišta Damira Borasa i njegove supruge protiv covida-19, iako je tek koji mjesec prije tu bolest i prebolio.

Damir Boras cjepivo je primio 25. siječnja. Verzak je rekao da se rektor sa suprugom našao na stomatološkim konzultacijama u trenutku kada se cijeli odjel cijepio. Nakon procjepljivanja zdravstvenih djelatnika ostale su tri prorijeđene doze koje bi se inače morale baciti.

“Ja ne znam kako ste vi uopće došli do informacije da je cijepljen na Zavodu za stomatologiju. Klinika za stomatologiju ne vrši nikakva cijepljenja, mi smo imali taj dan termin i otišli na odjel na kojem se cijepe svi. Svi smo otišli na lokaciju Rebro i cijepili se na odjelu koji cijepi sve”, kazao je Verzak i dodao da se Boras cijepio na Rebru.

Upitan kako je rektoru ponuđeno da se cijepi, rekao je da je rektor kod njega bio na konzultacijama oko stomatoloških stvari te da su išli na cijepljenje, a da se dio djelatnika Zavoda nije cijepio pa je Boras cijepljen viškom cjepiva. “Ja sam se čuo s njima i pitao je li moja klinika gotova, rekli su mi da su ostala tri cjepiva, on je to čuo kao i mi i ponudili smo onda rektoru da se cijepi, ako želi”, kazao je.

Verzak je dodao da je Rektor iskoristio činjenicu što su ostale tri doze cjepiva viška. “Ja sam pitao ima li razloga da se cijepe. Drugo nisam pitao. I ja sam prebolio, pa sam se cijepio. Nisam ulazio u to, nisam ja epidemiolog, pitao sam smatraju li da ima razloga da se cijepe, kad je već takva situacija, da i to ne propadne do jutra, oni su rekli da da i ja nisam dalje ulazio u to”, rekao je Verzak.

Upitan gdje će Borasovi primiti drugu dozu, Verzak je rekao da je to dobro pitanje. “Ja se pitam nakon ovoga hoće li se uopće cijepiti. Nemam odgovor na to. Moramo s upravom sjesti i odrediti”, rekao je Verzak.

Na kraju je poručio da smatra da je pogriješio što je rektoru zagrebačkog Sveučilišta i njegovoj supruzi ponudio cjepivo. “Uvijek je put u pakao popločan dobrim namjerama. Postupio sam tako kako sam postupio, da imam ponovno priliku, ne bih sigurno u ovu situaciju doveo nikoga, a najmanje sebe”, zaključio je.

KBC Zagreb: “Rektor Boras cjepivo protiv koronavirusa dobio je slučajno. Ostale su tri prorijeđene doze”

Uoči sjednice Senata 30 dekana potpisalo za smjenu rektora Borasa

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.