Uoči sjednice Senata 30 dekana potpisalo za smjenu rektora Borasa

Zbog afera novijeg datuma koje tresu Sveučilište u Zagrebu pod vodstvom rektora Damira Borasa, tridesetak dekana je uoči sjednice Senata potpisalo za smjenu rektora, piše u srijedu Jutarnji list.

“Više se ne može zabijati glava u pijesak kraj toliko problema koji su isplivali na površinu. Nije tu bitan rektor, nego ugled Sveučilišta koji on ne može održati”, rekao je jedan od dekana.

Zbog nagomilanih afera i srozavanja ugleda Sveučilišta oko nerješavanja problema na Filozofskom fakultetu, seksualnog uznemiravanja studentica i rektorove neučinkovitosti po tom pitanju, preko zaštite prorektora Ante Čovića od odlaska u mirovinu iako je napunio 71 godinu, pa do informacije da se rektor mimo reda cijepio protiv covida, koji je u prosincu prebolio pokrenuto je i skupljanje kritične mase za smjenu Damira Borasa, a u ovom je trenutku tridesetak članova Senata spremno je dati potpis.

Da bi rektor bio smijenjen potrebno je tu točku uvrstiti u dnevni red sjednice Senata, a za odluku je potrebno 36 glasa od 70 članova Senata.

KBC Zagreb: “Rektor Boras cjepivo protiv koronavirusa dobio je slučajno. Ostale su tri prorijeđene doze”

Komentiraj