HINA/MUP

Osmi dan potrage: Nema traga nestalom Švicarcu

Švicarskom državljaninu Adolfu Husleru koji je prošli četvrtak predvečer nestao na Konavoskim brdima ni osmi dan potrage nema traga, a kako se doznaje u četvrtak navečer od pročelnika HGSS-a Dubrovnik Zorana Čabrila, u petak ujutro ponovno će se prečešljavati dio već pretraženog terena.

Nestanak 49-godišnjaka prošli tjedan u četvrtak nešto prije 20 sati prijavila je supruga, a danas već osmodnevnu potragu otežava činjenica da Švicarac, inače iskusan planinar, nema uz sebe mobitel. Čabrilo je u srijedu najavio kako su njegove kolege iz Splita, Ogulina, Šibenika i Gospića otišli iz Konavala te kako se potraga, do njezina okončanja, nastavlja smanjenim intenzitetom.

”Ni danas nije bilo nikakvih novosti, sutra ujutro idemo rano na teren. Imamo jednog potražnog psa, neke stvari koje želimo razjasniti”, kratko je istaknuo Čabrilo koji je na upit je li tijekom današnje potrage pronađena ikakva naznaka o sudbini Huslera odgovorio kako se ”pretresanje terena nastavlja i sutra”.

”Tragovi su relativna stvar. Mi ćemo sve što je sumnjivo sutra pretresti po ne znam koji put”, rekao je Čabrilo koji je još jučer potvrdio kako su ”u sklopu potrage za nestalim Švicarcem stavljeni pod prismotru svi mogući izlazi, bolnica, Hitna pomoć te njegove kreditne kartice”.

Prema podacima objavljenim u Nacionalnoj evidenciji nestalih osoba, riječ je o 49-godišnjem Adolfu Husleru iz mjesta Niederuzwil u Švicarskoj. U vrijeme nestanka bio je odjeven u bež ili narančastu majicu, plave kratke hlače i smeđe sandale, slabije je tjelesne građe, a od osobitih znakova ima smeđe fleke po leđima. Husler je nestao nakon što se poslije ručka na Konavoskim brdima uputio prema hotelu Epidaurus u Cavtatu u kojem je odsjeo.

Komentiraj