OREŠKOVIĆ ODRŽAO KONFERENCIJU “Vjerujem da Karamarko nije napravio ništa protiv interesa RH”

Patrik Macek/PIXSELL

Premijer Tihomir Orešković održao je u četvrtak, uoči sjednice Vlade, konferenciju za novinare, na kojoj je komentirao najavljenu prodaju poduzeća, slučaj INA-MOL te prvom potpredsjedniku Vlade Tomislavu Karamarku.

“Dosta se govori o prodajama firmi, pa da čujete o čemu je stvar”, započeo je konferenciju Orešković. Istaknuo je kako je cilj da svima na kraju bude dobro. “Prvo, investicije koje su kvalitetne, koje su plus za građane. Drugo, smanjit ćemo dug i povećati kreditni rejting. Tražit ćemo 200 milijuna eura, to je win win”, objasnio je.

“Nećemo prodati sve što ste vidjeli na toj listi. Možemo ubrzati neke procese. Končar će biti 25 posto, 46 milijuna eura, Sunčani Hvar nekih 17 milijuna eura, 30 milijuna eura Croatia Osiguranje gdje država drži 30 posto…”, rekao je Orešković i dodao da se druge tvrtke neće prodavati. “To su spinovi u novinama i komentari. Na listi jesu, ali samo da možemo ubrzati procese, ako ćemo ih pokrenuti”, rekao je.

O slučaju Tomislava Karamarka, Orešković je rekao kako svi čekaju odluku Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa. “Ja vjerujem da nije napravio ništa protiv interesa Republike Hrvatske”, kazao je.

Premijer je najavio kako će on pokrenuti pregovarački tim i voditi pregovore oko INA-e. “INA je strateška firma i ja ću se kao premijer uključiti u taj proces”, naglasio je.

Nekoliko je puta ponovio kako Vlada funkcionira. “Rezultati su najbolji pokazatelj toga funkcionira li Vlada ili ne”, ističe.

“Što se tiče preslagivanja u Saboru, meni matematika tu ne štima. Show me the numbers, show me the numbers”, zaključio je Orešković.

Komentiraj