OREŠKOVIĆ ‘Brine me što se 35 tisuća naših birača identificira s vrijednostima Bartulice’

Autor:

23.02.2024., Zagreb - Na konferenciji za medije odrzanoj u Saboru o aktualnim temama govorila je  Dalija Oreskovic.
 Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Patrik Macek/PIXSELL

Saborska zastupnica i kandidatkinja na europskim izborima Dalija Orešković za televiziju N1 komentirala je rezultate održanih izbora za Europski parlament.

“Bila bih ponosna da sam uspjela mobilizirati potreban broj birača i glasača. U ovakvoj maloj izlaznosti zahvalna sam svima koji su mi dali preferencijalni glas i nadam se da će ova lekcija, koju smo svi zajedno naučili, potaknuti novoizabrane parlamentarce i EU institucije da nešto krenu mijenjati. Sama Europska unija mora redefinirati svoje prioritete, a pogotovo u odnosu na Hrvatsku“, rekla je Dalija Orešković o rezultatima izbora za Europski parlament.

Dodala je i kako je ne brine činjenice što, iako je imala puno više prefrencijalnih glasova od nekih drugih, nije uspjela ući u Europski parlament.

“Više me brine činjenica da se 35 tisuća naših birača identificira s vrijednostima koje utjelovljuje Bartulica. Mislim da smo stvorili jedan mentalni sklop koji je ušao u leđnu moždinu našeg stanovništva gdje se nagrađuje to što je vlast slast“, rekla je.

Osvrnula se i na Bartulicu koji je u crvenom Ferrariju došao proslaviti rezultate izbora. Odgovorila je na pitanje što je time htio poručiti.

Time je htio poručiti da što nas briga i što mi imamo ispitivati tko njega financira i neće njega naše institucije pozivati na red i pitati ga za nesrazmjer u imovinskoj kartici. To je poruka”, rekla je Orešković koja postaje saborska zastupnica pa je komentirala i kako će se posložiti karte u Saboru, kakva su joj očekivanja od Odbora za ljudska prava i hoće li tu biti nekih trzavica.

“Uopće ne sumnjam da će tu doći do bilo kakvih pucanja i trzavica. Mislim da moramo pokušati naći način da ti odbori drugačije djeluju. Ja ću osobno pozivati kolege s kojima smo zajedno izašli na izbore da putem odbora predstavljaju vlastite inicijative.”

Ambicije Andreja Plenkovića

Komentirala je i izjavu Marije Selak Raspudić da Vlada nije ambiciozno složena i je li to možda znak da Plenković ima druge ambicije.

“Ja mislim da je Plenković svoju ambiciju već ostvario. Uspio je, nakon što je Hrvatska već 10 godina u Europskoj uniji, konsolidirati korupciju i dovesti dobar dio i medija i političkih analitičara u stanje da se korupcija više ni ne ispituje”, rekla je.

Otkrila je i hoće li se kandidirati na predsjedničkim izborima.

Ne pada mi na pamet. Ja sam taj proces prošla sa željom da predstavim jedan program, a za koji se borim i dan danas. Što se mene pita – nikad više“, rekla je Orešković te dodala što misli o Selak Raspudić kao predsjednici.

“Mislim da joj je velika komparativna prednost to što je žena, mislim da joj je velika vrijednost to što se ne plaši ući u oštru debatu i voljela bih da skupi potpise kao kandidatkinja. Ja to pozdravljam, ali svjetonazorski ja pripadam drugom spektru”, rekla je Orešković za N1.

OBRANILA MILANOVIĆA! Dalija Orešković: ‘Plenković je ništa drugo nego parazit na javnoj funkciji’

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.