Habib Nurmagomedov u četvrtoj je rundi meča u lakoj kategoriji u borbi UFC-a 229 u Las Vegasu gušenjem pobijedio Conora McGregora i stigao do 27. pobjede u karijeri.

Dominantno je krenuo prvak u borbu i imao dominaciju prve dvije runde, nakon čega je McGregor malo primirio borbu u trećoj rundi. No, u četvrtoj rundi borba je završila nakon što je Habib ugušio McGregora.

No, pravi kaos uslijedio je nakon borbe, krenula je masovna tučnjava u ringu, ali i izvan njega. Habib je skočio izvan ringa i potukao se s McGregorovim timom, a Conor s timom Dagestanca. Koji je točno razlog općeg kaosa bit će jasnije u sljedećim satima. Sve je ipak barem malo primireno nakon nekog vremena, no na kraju su oba borca morali ring napustiti u pratnji policije, a u ringu na kraju nije bilo ni dodjele pojasa prvaku.

Khabib je tražio svoj pojas u oktagonu nakon borbe, no tada se pojavio predsjednik UFC-a Dana White i rekao da dodjele pojasa neće biti jer su se bojali reakcije publike u Vegasu. Irac će za ovaj meč zaraditi više, oko tri milijuna dolara, dok će Nurmagomedov u džep spremiti milijun manje, prenosi Večernji list.

Isprovociran tijekom svih ovih tjedana, tijekom posljednjih nekoliko dana, namjerio se na Dillona Danisa, člana McGregorovog tima, piše Gol.hr (VIDEO). Preskočio je ogradu oktogona i nasrnuo na njega. Nastao je potpuni kaos i masovna tučnjava.

Za to vrijeme poraženi Conor McGregor bio je u oktogonu, gdje su ga napala trojica iz Habibovog tima, također isprovocirani svime što im je Irac izgovorio otkako je krenula cijela saga oko njihovog meča.

Nakon nekoliko udaraca osiguranje i policija uspješno su primirili situaciju. Međutim, kraj i proglašenje nismo dočekali.

Najprije je McGregor uz pratnju osiguranja napustio dvoranu, a potom je isto napravio i Habib. Dagestanac je isprve odbio to napraviti jer je želio ga mu se stavi pojas oko struka, no predsjednik UFC-a Dana White je to odbio napraviti, jer bi to moglo izazvati dodatni kaos u publici, koja je ionako bila na strani Irca.

Na samom izlasku iz dvorane svakakvi predmeti su doletjeli prema Habibovom timu s tribine gdje su bili smješteni navijači Conora McGregora.

Kakve će posljedice po Habiba imati ovaj luđački potez tek treba vidjeti.

Komentiraj