Oktanski rock iz Kalifornije

Bellrays

U četvrtak (14. lipnja), u klubu Hard Place, nastupit će američki bend Bellrays.

Iako zvuči gotovo nemoguća kombinacija, oni su punk – funk – rock – soul, a njihovi koncerti su puni energije i sjajne svirke. Predvođeni izvrsnom pjevačicom Lisom Kekaula, osnovani su davne 1990. i od onda ne staju sa svojim rock’n’roll showom. Uz Lisu na vokalu, tu su Robert Vennum na gitari, Bernard Yin na basu i Marty Faragher na bubnjevima.

Kada oni kažu “Punk is the preacher….. Blues is the teacher” onda to ima pravu težinu jer su oni jednako toliko punk, koliko i blues, soul ili rock. No pričanje o glazbi Bellraysa nije dostatno, jer njih nije moguće kategorizirati, zato treba pogledati i poslušati ovaj fenomenalni band uživo da biste shvatili o čemu se tu radi – o nevjerojatnoj količini energije.

Nisu uzaludne usporedbe “kao da su The Stooges sreli Arethu Franklin” ili “Tina Turner i MC5” il pak “Jamesa Browna udarila u jaja grupa The Who”. Od utjecaja se mogu čuti The Beatles, Creedence Clearwater i Led Zeppelin, ali i Muddy Waters, Howlin’ Wolf, Cream, Stevie Wonder, Etta James, Prince i Michael Jackson. Bellrays pozivaju sve, bez obzira na godine, rasu ili spol koji vole glazbu i interakciju s bendom na bini da se pridruže njihovu slavlju rock’n’rolla.

Komentiraj