Oglasio se Lovrinčević. Vjerujete li njemu ili vlastitim ušima?

Autor:

14.03.2023., Zagreb - Predstavljanje projekta CO2NTESSA i potpisivanje ugovora izmedju tvrtke NEXE d.d. i korporacije ThyssenKrupp za postrojenje na bazi PureOxyfuel tehnologije. Uz predstavljanje ovog inovativnog projekta koji omogucuje proizvodnju potpuno jedinstvenog CO2 neutralnog cementa. Jurica Lovrincevic Photo: Emica Elvedji/PIXSELL

Emica Elvedji/PIXSELL

Posebni savjetnik ministra gospodarstva Jurica Lovrinčević opovrgnuo je u utorak pisanje Nacionala da je Mreži TV nudio trgovinu utjecajem, ustvrdivši kako su pravi razlog pokušaja da ga se diskreditira i makne puno ozbiljnije stvari koje se mjere u desecima i stotinama milijuna eura.

Objavio je to Lovrinčević na mreži LinkedIn u prvom komentaru na pisanje “Nacionala”, a budući da nije u Hrvatskoj.

“Nikad – baš nikad – tijekom svoje karijere nisam uzeo ni tražio proviziju, mito, ‘kuvertu’, ‘kickback’ ili kako god to željeli nazvati. Tko god tvrdi suprotno – laže”, napisao je Lovrinčević.

Poslušajte snimku! Lovrinčević: “Po zakonu se mora čekat mjesec dana, ali mogu ja i ranije ako je usluga izvršena”

Tjednik Nacional u današnjem broju piše da je Lovrinčević lokalnoj zagrebačkoj televiziji Mreži TV nudio zakup oglasnog prostora od strane većeg broja državnih tvrtki i institucija, a zauzvrat tražio da mu se u povratnoj transakciji isplati polovica predviđenog novca.

“Bez ikakve namjere da zvučim nadmeno – novca mi uistinu ne nedostaje”, poručuje Lovrinčević u objavi.

Svoju sam imovinu stekao samo i isključivo na tržištu i na svaku zarađenu kunu i euro uredno platio poreze i davanja, dodao je te naglasio da je to za što ga se optužuje u suprotnosti s načelima po kojima živi i radi cijeli svoj život.

“Svi koji su poslovali sa mnom, svi koji su radili sa mnom to dobro znaju. Neovisno o fragmentima koji se montiraju i objavljuju”, poručio je.

Donosimo snimku! Lovrinčević novinaru: “Za njega je i to pola ozbiljna lova. Nadam se da će biti normalan…”

Naglasio je i da to nije prvi udar da bi ga se diskreditiralo i maknulo s puta. “Istina, ovaj put nešto pomnije planiran i izveden, a nadasve toksično zapakiran”, ocijenio je.

“I dok će se javnost zabavljati time, dok će joj pažnju odvlačiti ovakvi napisi – na drugoj će se strani događati puno ozbiljnije stvari koje se mjere u desecima i stotinama milijuna eura. One su pravi razlog ovakvih operacija. Budite svjesni da one nisu počele sa mnom, a neće ni završiti s ovim”, objavio je Lovrinčević na LinkedInu.

Poslušajte snimku! Filipovićev savjetnik: “Ako sad zaj**e ne da neće dobit nikad ništa, nego ga neće bit!”

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.