Poslušajte snimku! Lovrinčević: “Po zakonu se mora čekat mjesec dana, ali mogu ja i ranije ako je usluga izvršena”

Autor:

Zarko Basic/PIXSELL, Pixabay

Nacional je u svom novom broju objavio transkripte razgovora između Jurice Lovrinčevića, savjetnika ministra gospodarstva Davora Filipovića, i novinara Mreže TV Marina Vlahovića. Ti razgovori dosad najeksplicitnije ilustriraju kako osoba od posebnog povjerenja premijera Andreja Plenkovića i od ključnog povjerenja Filipovića, trguje utjecajem i za sebe pokušava iznuditi dio državnog novca, po vjerojatno dobro uhodanom puno raširenijem scenariju. 

Snimke su ekskluzivno objavljene u eteru Radio Nacionala, a portal nacional.hr sada objavljuje transkripte i same snimke.

U trećoj snimci koju objavljujemo Lovrinčević navodi da direktora Mreže TV može ‘držati na ledu’ dva-tri dana, da ima i drugih televizija. Na kraju Vlahoviću govori da direktoru da neku perspektivu ‘da ne bi bilo da se polakomi na ovo’. Poslušajte:

Vlahović: Razgovarat ću ja sutra s njim, kad počne realizacija.

Lovrinčević: Da, da ne bi opet počeo eskivirat nešto. Mislim dobro je da više nije Hamag, da ne može sad reći da je netko na nekoga utjecao, da bi on dobio lovu. I ako ti vidiš sutra da on počinje nešto fantazirat, ja to još uvijek mogu povući. Ja mogu njega držat na ledu dva, tri dana, kužiš?

Vlahović: Dobro, sutra ću ja znati sve.

Lovrinčević: Držat ću ga na ledu dva, tri dana, ovim drugima ću pustit, njemu neću. Kužiš? Dok ti meni ne kažeš da je to…

Vlahović: Znači pustit mu sva sredstva, ili ne.

Lovrinčević: Ima još i drugih televizija. Ima Nova, RTL, HRT, recimo pustit ću na Novu, a na ove druge dvije neću. Tako da on ne bude jedini. Držat ću njih tri sa strane, dok ti ne kažeš da može. Kužiš? Bitno mi je zbog utakmice da Nova krene od sutra, jer su za vrijeme utakmice gledane te reklame, kužiš?

Bitno mi je da prije utakmice puste. Imam neke dealove s Novom vezano za podršku Davoru i tako dalje, znaš. Tako da ću ja njima pustit sutra, a ove mogu držat koji dan dok ti meni ne kažeš da je ok. Bitno je da ti odeš do njega da vidiš.

Vlahović: Ja sutra imam snimanje i dogovor s njim tako da ćemo sve precizirat.

Lovrinčević: Zato sam htio da se vidimo na par minuta da ti prenesem.

Vlahović: E sad, ako sve bude išlo dobro…

Lovrinčević: Ako sve bude išlo dobro, on će za mjesec dana izvršit sve to i onda će dobit lovu po ugovoru. Jer će po ugovoru vjerojatno morat proći mjesec dana. Ali ne može njega fond zajebat ako je potpisao ugovor. To je tako. A onda ću ja gledat da platim i ranije, znaš.

Vlahović: Znači da mu sjedne prije.

Lovrinčević: Prije nego istekne. Čak i prije nego se izvrši, ili kad se izvrši. Po zakonu se mora čekat mjesec dana, ali mogu ja i ranije ako je usluga izvršena. To je maksimalno dva mjeseca, dok se izvrši i dok dobije novce. S time da Hamagu radimo reklame, bit će i to. Znači sve što sam ti ja rekao bit će to, ali bit će i više, ako bude korektan. Znači još imamo ministarstvo 60 i imamo Hamag 60. Tako da mu daš neku perspektivu, da ne bi bilo da se polakomi na ovo i znaš. Znači sve što smo pričali, samo čak i još malo više je moguće. Ako bude korektan.“

SENZACIONALNE SNIMKE: Filipovićev savjetnik pritišće novinara da od direktora Mreže TV traži da njemu osobno isplati polovicu budžeta koji im je on dodijelio

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.