Oglasio se HNS! Pokreću istragu zbog curenja snimki, Bruno Marić u srijedu ima konferenciju

Autor:

04.09.2023., Zagreb - Predsjednik sudacke komisije HNS-a Bruno Maric odrzao je konferenciju za medije. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Luka Stanzl/PIXSELL

Hajduk je u utorak organizirao izvanredne vijesti na svojoj televiziji zbog sudačkih odluka na utakmici između Hajduka i Varaždina prošlu subotu.

Splićani su na vijestima pustili cjelovite snimke iz VAR sobe na kojima se čuje komunikacija između sudaca za vrijeme pregleda situacija u VAR sobi. Objavljene su snimke spornih trenutaka i komunikacija glavnog suca Frana Jovića s VAR sobom, gdje je sjedio sudac Ante Čuljak.

Nakon što su snimke procurile u javnost, Hajduk je zatražio žurno očitovanje predsjednika HNS-a Marijana Kustića i predsjednika sudačke komisije Bruna Marića u kojima navode kako VAR soba nije mogla utvrditi da je Filip Uremović doista bio u zaleđu, kao i pojašnjenje što se dogodilo u akciji koja je prethodila golu Varaždina.

U poslijepodnevnim satima utorka oglasio se Hrvatski nogometni savez. U priopćenju ističu da su upoznati objavom audio snimki komunikacije između VAR sobe i glavnog suca na utakmici Varaždin – Hajduk te su, kako kažu, odmah zatražili očitovanje Komisije nogometnih sudaca kao neovisnog tijela HNS-a.

“Savez će također podnijeti prijavu nadležnim državnim tijelima od kojih očekujemo da istraže te utvrde tko je, kako i zbog čega navedene snimke neovlašteno skinuo, zlonamjerno obradio i dostavio medijima. Nakon dobivenog očitovanja te povratne informacije od nadležnih tijela, Savez će o zaključcima obavijestiti zainteresiranu javnost”, navode.

Također, medije su pozvali u srijedu u 11 sati u dvoranu Mimoza hotela DoubleTree by Hilton u Zagrebu, gdje će konferenciju za medije održati predsjednik Komisije nogometnih sudaca HNS-a Bruno Marić.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.