HINA

ODVJETNIK ANTE TODORIĆA ‘U Zagreb bi mogao do kraja radnog tjedna’

Odvjetnik Ante Todorića Fran Olujić potvrdio je za N1 televiziju da je policija razgovarala s Antom Todorićem te kako će se on odazvati pozivu možda još prije kraja radnog tjedna.

Gdje se Todorić nalazi, Olujić i dalje ne želi otkriti. Opetovao je da se nalazi u inozemstvu, a što se tiče medijskih nagađanja u kojima se spominju Beograd i London, kazao je da u Beogradu nije.

“Na teret mu se stavlja manje više ono što i ostalim osumnjičenicima, a to je zlouporaba u gospodarskom poslovanju i krivotvorenje isprava”, odgovorio je Todorić na upit što se točno Anti Todoriću stavlja na teret.

Podsjetimo, policija je u utorak podnijela kaznenu prijavu zbog zloporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, krivotvorenja službene isprave i povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Odvjetnici osumnjičenih uglavnom su sigurni da će tužiteljstvo za njihove klijente zatražiti istražni zatvor, a sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda o tome bi mogao odlučiti u srijedu.

Uz Ivicu Todorića i njegove sinove Antu i Ivana, koji nisu u Hrvatskoj, u slučaju Agrokor su osumnjičeni i u ponedjeljak uhićeni, a u utorak ispitani: Alojzije Pandžić, Damir Kuštrak, Hrvoje Balent, Ivica Crnjac, Olivio Discordia, Marijan Alagušić, Sanja Hrstić, Mislav Galić, Tomislav Lučić, Piruška Canjuga, Ljerka Puljić i Ivica Sertić. Svi su bili članovi uprave ili nadzornog odbora u Agrokoru, dok su Discordia i Hrstić zaposlenici revizorske kuće Baker Tilly koja je radila revizorska izvješća za Agrokor.

Komentiraj