Održana praizvedba predstave “Skriveno” u varaždinskom kazalištu, dvije priče o disfunkcionalnim obiteljima

Diptih predstava “Skriveno” redateljice Ksenije Krčar praizvedena je u subotu na velikoj sceni Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu.

Predstava je utemeljena na pričama “Sredni Vashtar” i “Gabriel-Ernest”znamenitog britanskog majstora kratke priče H.H. Munroa Sakija.

Ta dva kratka naslova dramatizacijom su pretvorena u zanimljive kazališne priče koje kroz jezu, humor, dramu i tragediju opisuju disfunkcionalne obiteljske odnose.

“Na površini te obitelji izgledaju krasno, one imaju dovoljno novaca, oni su svi ljudi s puno manira i znanja, a ispod toga su naprosto grozni odnosi i neki od likova ne pristaju na te odnose”, ističe Krčar i dodaje da ono što je skriveno rezultira krvavim događanjima.

Prva je priča psihološki triler koji na svjetlo dana izvlači ono što je u naizgled savršenoj obitelji bilo skriveno debelim slojevima blještavila i ljepote, dok je druga priča prilično duhovita, bez obzira na smrti koje se dogode, objašnjava redateljica.

U predstavi glume Ljiljana Bogojević, Nikša Eldan, Mirjana Sinožić, Zdenko Brlek, Filip Eldan, Barbara Rocco, Karlo Bernik i Robert Španić. Scenograf je Leo Vukelić, kostimografkinja Žarka Krpan, a skladatelj Vid Novak Kralj.

“Raditi na ovoj predstavi bio mi je izazov jer volim raditi malo ‘creepy’ muziku. Držao sam se elemenata klasičnih glazbala, to su violina i klavir, a u drugoj priči smo malo digli dinamiku, ali sve je i dalje u tom horror stilu”, kazao je skladatelj Novak Kralj.

Nakon subotnje praizvedbe, predstava “Skriveno” bit će igrana i u nedjelju, 18. travnja od 19.30 sati te u istom terminu u utorak, 27. travnja.

Komentiraj