Održana 7. Bradata aukcija. Osim u Splitu, ove godine i u Vinkovcima

Autor:

02.11.2023.,Split - Brojni gradjani okupili se na 7. bradatoj aukciji, u sklopu koje su osim brijanja natjecatelji mogli sudjelovati i bogatom programu medju kojima u utrci Bradata mlilja i Bradatoj utrci motorista. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

U sklopu 7. Bradate aukcije, koja se ove godine osim u Splitu održala i u Vinkovcima, građani, tvrtke i obrti donirali su oko 80.000 eura, od čega je 8106 eura prikupljeno u tom slavonskom gradu, a iznos uplaćen na račun tamošnje Lige protiv raka.

Organizatori napominju kako je svoje brade doniralo preko 80 nominiranih kandidata, obrijano ih je više od 120, brijalo ih je oko 40 brijača iz cijele Hrvatske i BiH, održana su tri nastupa Splicke Scene “koji su mudrovali o mu*ima u Splitu i Vinkovcima”, te je održan i prvi Bradati Pub Kviz.

Na sam dan, uz brojne sudionike moto-karusela, pretrčana je i prva Bradata pivska milja. Jedna je poliklinika poklonila termin za besplatan pregled testisa na kojem je bilo 20-tak muškaraca, a kod jednog je pacijenta utvrđena sumnja na maligno oboljenje.

Iz humanitarne akcije koja je krenula vrlo skromno, Bradata je izrasla u ozbiljan događaj koji okuplja i staro i mlado, pokret koji educira i širi svijest o važnosti preventivnih pregleda i brige o zdravlju na vrlo vedar, pozitivan način. Bradata aukcija je započela prije sedam godina, a tijekom godina je prerasla u istinski pokret, ističu organizatori.

Novac prikupljen u aukciji ide Županijskoj ligi protiv raka Split, dok je 8106 eura usmjereno Ligi protiv raka Vinkovci.

OZNAKE: bradata aukcija

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.