NAKON ŠTO JE DONALD TRUMP POSTAO NOVI PREDSJEDNIK SAD-a, na svjetskoj političkoj sceni zavladala je konfuzija, a reakcije na njegov izbor podijeljene su i u najmnogoljudnijoj zemlji na svijetu

Pobjeda Donalda Trumpa na američkim predsjedničkim izborima izazvala je različite reakcije svjetskih političara. I dok su jedni još šokirani, a drugi slave, svi se pitaju kakve promjene će svijetu donijeti budući predsjednik SAD-a. U konfuziji koja je nastala na svjetskoj političkoj sceni nakon Trumpov izbora, izjava američkog veleposlanika u Njemačkoj možda je i najbolje opisala raspoloženje svjetskih lidera koji će biti primorani surađivati s Trumpom. “Ne znamo što nas čeka”, rekao je John Emerson, američki veleposlanik u Berlinu i dodao da se pod Trumpom može očekivati izolacionistička politika, u kojoj će se Amerika okrenuti od svijeta.

Više pročitajte u novom broju Nacionala, koji je od sad dostupan i digitalno na svim platformama, bilo kad i bilo gdje.

Komentiraj

FOTO:GULIVER GETTY IMAGES
PODIJELI
Rođen u Zagrebu 21. kolovoza 1978., novinarstvom se bavim od 2000. godine kada sam počeo pisati za sportski web portal Sportnet.hr. Nakon nekoliko godina u sportskom novinarstvu, 2009. godine prvi put dolazim u redakciju tjednika Nacional gdje radim na portalu www.nacional.hr, a povremeno pišem i za tiskano izdanje Nacionala. Sredinom 2011. s nekoliko drugih novinara Nacionala prelazim u tjednik Aktual, a od ožujka 2013. do lipnja 2014. bio sam zamjenik glavnog urednika poslovne dnevne novine Business.hr. U prosincu 2014. vraćam se u Nacional gdje pišem o aktualnim političkim i gospodarskim temama.