Predsjednik SDP-a Davor Bernardić održao je u ponedjeljak izvanrednu konferenciju za novinare na kojoj je komentirao današnju ostavku Martine Dalić.

“Svjedočili smo činu službenog priznanja i potvrde da je sve ono na što smo upozoravali, a vezano je za najveću korupcijsku aferu u povijesti Hrvatske. Afera Fimi media je za ovo dječja igra. Predsjednik Vlade u ovom igrokazu traži olakotnu okolnost u kratkim rokovima”, rekao je Bernardić na konferenciji i podsjetio da još uvijek nema ni nagodbe ni stalnog vjerovničkog vijeća.

Kazao je kako mu se nakon konferencije za medije na kojoj je Dalić podnijela ostavku, činilo kao da je njen odlazak nagrada. “Poručujem premijeru da s ovim činom priča ne završava, već tek počinje. Pozivam DORH da reagira. Tražimo izbore”, rekao je Bernardić.

“Mi smo već godinu dana, budući da pratite djelovanje SDP-a, upozoravali na sve nepravilnosti i tražili reakciju nadležnih institucija. DORH mora postupiti po službenoj dužnosti i pozivam ih da konačno postupe po hrvatskim zakonima. U normalnim europskim zemljama, ostavka premijera bi odavno bila stvar političke odgovornosti. Danas se potvrdilo da je cijelo vrijeme znao za aferu. Šutnjom  je prikrivao kaznena djela što se mora okarakterizirati kao zloporaba položaja i ovlasti”, zaključio je Bernardić.

Komentiraj