Odgođeno je snimanje treće sezone serije “Euforija”. Zendaya nije zadovoljna scenarijem

Autor:

LOS ANGELES, CALIFORNIA - APRIL 20: (L-R) Sam Levinson, Zendaya and Casey Bloys, Chief Content Officer, HBO & HBO Max, attend the HBO Max FYC event for "Euphoria" at Academy Museum of Motion Pictures on April 20, 2022 in Los Angeles, California.   Amy Sussman,Image: 684748720, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Amy Sussman / Getty images / Profimedia

Amy Sussman / Getty images / Profimedia

Početkom ovog tjedna kompanija HBO službeno je objavila da se odgađa snimanje treće sezone nevjerojatno popularne serije „Euforija“ koja je osvojila niz nagrada Emmy i čiji su mladi glumci nakon dvije sezone postali velike zvijezde. U službenom se priopćenju navodi kako su HBO i autor serije Sam Levinson posvećeni stvaranju vrhunske treće sezone ali će se na nju pričekati jer će se dopustiti glumcima da u međuvremenu iskoriste filmske prilike koje im se nude. Međutim, portal Variety otkriva da nije sve tako kako se na prvi pogled čini.

U tekstu koji se temelji na izvorima bliskim produkciji Sam Levinson je predstavio treću sezonu u kojoj će se vremenski radnja odvijati pet godina nakon završetka druge sezone. No, nakon što je Levinson napisao scenarij za treću sezonu, Variety navodi kako s njime nije bila zadovoljna Zendaya, najveća zvijezda serije. Ona je u međuvremenu postala jedna od najtraženijih holivudskih glumica što je potvrdila ulogom u drugom dijelu filma „Dina“. Ona je u prve dvije sezone serije kvalitetno surađivala s Levinsonom. Iako nema mogućnosti staviti veto na prihvaćanje scenarija za treću sezonu „Euforije“, kao najveća zvijezda i izvršna producentica ponudila je Levinsonu svoje ideje glede treće sezone.

I bez toga Levinson je mnogo toga morao mijenjati u planovima za treću sezonu, prvenstveno zbog smrti glumca Angusa Clouda koji se prošlo ljeto overdozirao, a čiji je lik u trećoj sezoni trebao imati veliki utjecaj na cijelu priču. Nakon toga, u studenome prošle godine, od srčanog je udara preminuo producent serije Kevin Turen, što je utjecalo na Levinsona i cjelokupan kreativan proces.

Kada je krajem prošle i početkom ove godine Levinson dostavio scenarij kompaniji HBO, navodi Variety, čelnici te kompanije nisu bili zadovoljni. U tom scenariju lik Rue, koju glumi Zendaya, stavljena je u drugi plan i to tako da Rue sada radi kao privatni detektiv. Čelnici HBO-a odmah su rekli da odbijaju tu ideju. Zato je Zendaya predložila da je u trećoj sezoni Rue djevojka koja je se očistila od droge te bi mogla biti trudna kao zamjenska majka. I to nije najbolje prihvaćeno.

S obzirom na kreativna razmimoilaženja HBO je istraživao druge opcije. Jedna je bila da Levinson napusti seriju „Euforija“. Zatim se razmnišljalo da se umjesto treće sezone snimi film ili poneka posebna epizoda kao što su snimljene dvije posebne epizode između prve i druge sezone, čemu je uzrok bila pandemija koronavirusa. No, sve je to otpalo, jer u ugovoru jasno stoji da će se snimati treća sezona, da će Levinson biti autor i da će glavne uloge imati Zendaya, Sydney Sweeney i Jacob Elordi.

Glumci su nakon druge sezone potpisali nove ugovore sa značajnim povećanjem honorara, ali svi troje sada mogu zaraditi daleko više glumeći u filmovima. Osim Zendaye, Sydney Sweeney je to iskoristila ulogom u filmu „Anyone but You” dok je Elrodi glumio u filmu „Saltburn“ te sada snima film „Frankenstein” koji za Netflix režira Guillermo del Toro.

U ovom trenutku čeka se da Zendaya pročita novu verziju Levinsonovog scenarija za treću sezonu te se u kompaniji HBO nadaju da će, nakon što su glumcima dali slobodno do kraja godine, u listopadu znati kada se počinje snimati treća sezona. Do snimanja će doći u slijedećoj godini te će se, umjesto dosadašnjih osam, snimiti šest epizoda. Prema planovima, nakon toga bi uslijedila četvrta, ujedno i posljednja, sezona serije „Euforija“. Međutim, hoće li do toga doći ovisi o tome hoće li Zendaya postati još veća zvijezda ili će ipak imati vremena za snimanje još jedne sezone.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.