ODBOR ZA INFORMIRANJE Stazić: ‘Ono što su napravili Mirjani Rakić je grupno silovanje’

HINA/ Denis CERIĆ

Na početku jutrošnje sjednice Odbora za informiranje, informatizaciju i medije Hrvatskog sabora raspravljalo se o razrješenju i imenovanju članova Vijeća za elektroničke medije.

SDP-ov Nenad Stazić prigovorio je na prijedlog o imenovanju Anite Malenice za članicu Vijeća. Podsjetio je na intervju iz 2001. godine iz Slobodne Dalmacije s Ljubom Ćesićem Rojsom. Stazić je rekao kako je taj intervju pun govora mržnje od kojeg se Malenica niti jednom riječju nije ogradila. Pokazao je i dokument Vijeća časti Hrvatskog novinarskog društva, koje je o spomenutom intervjuu dalo negativno mišljenje.

Predsjednik saborskog odbora HDZ-ov Jasen Mesić podsjetio je da Malenicu podržao niz kolega koji su se pohvalno izrazili za nove članove, i to s lijevog i s desnog izbornog spektra. Stazić je rekao da ga ne zanima tko je podržao Malenicu, ili tko nije podržao Malenicu.

“Rakić ste razriješili na njezin zahtjev i to ću podržati, ali ona je neobično savjesno obavljala svoju dužnost, imamo puno razumijevanje za njezin zahtjev nakon onoga što je doživjela kada je 6.000 bojovnika za dom spremnih krenulo na jednu gospođu od 70 godina. Tada nisma čuo ni osudu Vlade, ni HDZ-a. Ono što su njoj napravili tamo, bilo je grupno silovanje, bilo me je sram što živm u takvoj zemlji i želim joj zahvaliti na njezinom radu, njezino ime će ostati zabilježeno u analima hrvatskog novinarstva, a onih 6.000 … iz ništavila su došli, u ništavilo dolaze”, rekao je Stazić.

Odbor je većinom glasova razriješio Mirjanu Rakić i ostale članove VEM-a te imenovalo nove koje su predložili vladajući, među njima i Anitu Malenicu.

Komentiraj