Dusko Jaramaz/PIXSELL

Odbijen zahtjev za izuzećem predsjednice sudskog vijeća Maje Šupe u slučaju Horvatinčić

Predsjednica Općinskog suda u Šibeniku Iris Živković odbila je zahtjev šibenskog Općinskog državnog odvjetništva te pravnog zaštitnika obitelji talijanskog bračnog para Salpietro za  izuzećem predsjednice sudskog vijeća Maje Šupe na suđenju zagrebačkom poduzetniku Tomislavu Horvatinčiću kojem se sudi zbog pomorske nesreće kod Primoštena u kojoj je u kolovozu 2011. smrtno stradao talijanski bračni par.

Kako se doznaje na šibenskom Općinskom sudu Živković je još prošle srijede donijela rješenje kojim je, kao neosnovan odbila zahtjev Općinskog državnog odvjetništva te opunomoćenika obitelji pokojnih Gaie i Federica Salpietro koje zastupa odvjetnik Ognjen Frangeš, za izuzećem sutkinje Maje Šupe od postupanja u tom predmetu.

Na suđenju održanom 20. travnja ove godine, općinska državna odvjetnica Irena Senečić zatražila je izuzeće sutkinje Šupe tvrdeći da je sutkinja pristrana i da radi u korist Horvatinčićeve obrane, a njezinom zahtjevu za izuzećem pridružio se i odvjetnik Frangeš.

Maja Šupe je nakon suđenja predsjednici suda Iris Živković dostavila izjavu s očitovanjem o podnesenom zahtjevu, a predsjednica suda je prošlog tjedna donijela rješenje u kojem je odlučila da takav zahtjev odbija jer nije osnovan.

Kakao doznajemo na šibenskom Općinskom sudu protiv takvog rješenja nije dopuštena posebna žalba.

Suđenje Tomislavu Horvatinčiću zbog izazivanja pomorske nesreće kod Primoštena odvija se pred šibenskim Općinskim sudom drugi put nakon što je Županijski sud u Zadru krajem prošle godine prihvatio žalbe šibenskog Općinskog državnog odvjetništva i Horvatinčićeve obrane te ukinuo prvostupanjsku presudu zbog formalno-pravnih pogrešaka tijekom sudskog postupka.

Komentiraj