Od sutra se vraća javni prijevoz, u prometu 111 autobusnih linija

Zagrebački električni tramvaj (ZET) od ponedjeljka, prema odluci Vlade o ponovnom uvođenju javnih gradskih i prigradskih linija, u promet pušta 111 autobusnih linija koje će voziti prema prilagođenom redu vožnje.

Zbog sanacija tramvajskih pruga koje su oštećene nakon potresa u Zagrebu, umjesto tramvaja u prometu će biti autobusne linije koje prometuju trasama noćnih tramvajskih linija (31 Črnomerec – Savski most, 32 Prečko – Borongaj, 33 Gračansko Dolje – Savišće i 34 Ljubljanica – Dubec).

Tramvajske linije bit će postupno uspostavljane, ovisno o sigurnosnim procjenama i situaciji na trasama kojima prolaze.

“Prema preporukama epidemiologa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, putnici u vozilima trebaju održavati tjelesnu udaljenost od najmanje jednog metra. Preporuča se i nošenje zaštitnih maski te dezinficiranje ruku prije ulaska u autobus. ZET će kao i do sada nastaviti dezinficirati vozila tri puta dnevno te redovito čistiti i prozračivati vozilo prije i nakon vožnje, kao i prilikom stajanja na stajalištima, a sve kako bi se smanjila mogućnost širenja zaraze.

Prijevoz će se od ponedjeljka naplaćivati na svim autobusnim linijama, a karte će se moći kupovati na uobičajenim prodajnim mjestima te kod vozača. Sukladno navedenome, za putovanje linijama ZET-a nisu potrebne propusnice Stožera civilne zaštite već valjane vozne karte”, izvijestili su iz ZET-a te pozvali putnike da se pridržavaju uputa epidemiologa kako bi zaštitili svoje, ali i zdravlje drugih.

Popis autobusnih linija koje će prometovati od sutra provjerite OVDJE.

Komentiraj