Od ‘Hvala na ručku’ i stavke za štrik do ‘La-že-te’: Glasajte za nove nominirane za Uj Fuj Tjedna!

Autor:

Dejan Rakita, Emica Elvedji, Patrik Macek, Miroslav Lelas,

Stigli smo do novog tjedna nove sezone UjFuj Tjedna, ‘kulturno-umjetničkog’ programa Radio Nacionala koji donosi biserje političkih umova Hrvatske i nešto sitno preko granice…

I prošloga ste tjedna najviše glasova dali premijeru Andreju Plenkoviću.

Prije nego krenemo s nominiranima, podsjetimo se kako sve ovo funkcionira. Mi vam petkom damo par izjava tjedna, bile vam drage ili ne. I ovog tjedna imate priliku odabrati izjavu iz našeg ciklusa/cirkusa – za početak preslušate i glasate na dnu ovog članka sve do sljedećeg petka u 10 sati. Zahvaljujući vašim glasovima, naši tjedni pobjednici idu u daljnja pripetavanja, sve do velikog finala!

1. Andrej Plenković:

Meni je jedna draga i simpatična curica iz Slavonskog Broda na Interliberu prišla, slikala se i dobacila, kaže ona meni: ‘Hvala na ručku’ (op.a. dižući kažiprst). ‘Hvala na ručku’ To znači da ta djeca nisu imala prije besplatan ručak u svojoj školi i da vide razliku.

 

 

2. Željana Zovko o Plenkiju (izvor: N1):

Ne vidim apsolutno, u bliskoj budućnosti, da mu se može naći zamjena. Ono što on čini u Bruxellesu za Republiku Hrvatsku je neprocjenjivo. Ugled koji ovdje ima i uživa, se rijetko može naći.

 

3. Marija Selak Raspudić o bacanju vijenca u Dunav (izvor: N1):

To služi tome da vi sebi zalijepiti neku medalju da ste bolji od drugih jer to je jedino što ih zanima i to vrijeđa sve građane Republike Hrvatske. To nije ništa drugo nego kvaziljevičarsko preseravanje.

 

4. Hrvoje Zekanović:

Da Peđa Grbin daje proračun vjerojatno bi bila stavka za štrik, a ja ću dati amandman kojim će se predvidjeti 100 tisuća eura za obnovu saborskog inventara koji je oporba uništila.

 

5. Siniša Hajdaš Dončić i Marko Pavić se svađaju (izvor: HRT)

Pavić: Gospodine Hajdaš Dončić, kad govorite o laprdanju, pogledajte u sebe.

Hajdaš Dončić: Jooooj, daj tamo plači kod Plenkovića, to ti je jedino što ti mogu komentirati.

Pavić: Mi smo na vi, gospodine Hajdaš Dončić.

Hajdaš Dončić: Ja se uopće ne spuštam, ne vrijeđam te. Razgovaram kako hoću. Aj, plači tamo kod Plenkovića!

 

6. Maja Grba Bujević Miri Bulju:

Nismo se mi uznemirili. Nego vi lažete. La-že-te! LA-ŽE-TE! A što se tiče covida, koliku ste nevolju učinili ljudima, to će vam suditi dragi Bog, a na sljedećim izborima će vam ljudi suditi za vaše laži tako da nećete ni Sabora vidjeti. Sram vas može biti!

 

7. Andrej Plenković pozvan na svinjokolju, odbija doći:

Nisam nikad u životu bio na svinjokolji i ne prihvaćam poziv

 

8. Milorad Dodik, uvijek fin prema novinarima:

Ja kažem i fino sam odgovorio da ću odluku donijeti sa svojim timom i to je moja privatna odluka, a vi ćete seriti u svakom slučaju.

 

A sada – na glasanje!

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.