Od 1. prosinca Austrija uvodi novu kategoriju vinjeta

Autor:

12.05.2018., Bleiburg, Austrija - Austrijska policija je zbog komemoracije na Bleiburgu uvela dodatnu kontrolu na Slovensko-Austrijskoj granici zbog cega se stvorila velika guzva. rPhoto: Goran Stanzl/PIXSELL

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Austrijska vlada odlučila je od 1. prosinca uvesti dodatnu jednodnevnu vinjetu za autoceste i brze ceste.

Košta 8,60 eura i dostupna je samo u digitalnom obliku. Osim toga, poskupljuje 10-dnevna vinjeta s dosadašnjih 9.90 na 11,50 eura.

Nove cijene ukratko:

Dnevna vinjeta – 8,60 eura

10-dnevna vinjeta – 11,50 eura (ranije: 9,90 eura)

Dvomjesečna vinjeta – 28,90 eura (ranije: 29 eura)

Godišnja vinjeta – 96,40 eura (cijena nije promijenjena)

Kome koristi nova jednodnevna vinjeta?

Nova dnevna vinjeta osobito je pogodna za putnike u tranzitu: tko se vozi autocestama kroz Austriju, primjerice, u Italiju ili Sloveniju, od prosinca će uštedjeti novac – barem ako im odmor ne traje dulje od deset dana. Umjesto dvije 10-dnevne vinjete za ukupno 23 eura, potrebne su samo dvije jednodnevne vinjete za 17,20 eura. Ušteda je dakle 5,80 eura.

Jednodnevni izletnici također imaju koristi: u usporedbi s prethodnom obaveznom 10-dnevnom vinjetom, s novom vinjetom bit će im 2,90 eura jeftinije.

Nova jednodnevna vinjeta ima manje smisla za turiste koji žele provesti nekoliko dana u Austriji. Tada ne mogu izbjeći skuplju vinjetu od 10 dana, piše Fenix magazin. 

OZNAKE: Austrija, vinjeta

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.