Očevid teške nesreće kod Gračaca: Zbog brzine izgubio kontrolu nad automobilom

Policijski službenici Policijske uprave zadarske i Postaje granične policije Gračac proveli su očevid prometne nesreće koja se dogodila u petak u 15:05 na državnoj cesti D-1 kod Bruvna na području Općine Gračac, javlja N1.

Prema sadašnjim saznanjima, sumnja se da je do prometne nesreće došlo dok je 57-godišnji hrvatski državljanin upravljao osobnim automobilom Audi zagrebačkih registarskih oznak iz smjera Udbine u smjeru Gračaca i uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila izgubio nadzor nad vozilom, prešao preko suprotnog kolničkog traka te prednjim dijelom vozila udario u kameni usjek.

Tom prilikom dolazi do rotiranja vozila i udara zadnjeg dijela vozila u kameni usjek, a potom i do prevrtanja vozila u zraku nakon čega je vozilo krovnim dijelom palo na prednji desni dio osobnog automobila Volkswagen njemačkih registarskih oznaka, koje se kretalo iz suprotnog smjera i kojim je upravljao 51-godišnji hrvatski državljanin.

U prometnoj nesreći smrtno je stradao 57-godišnji hrvatski državljanin, vozač osobnog vozila Audi.

Dvije putnice iz osobnog vozila Volkswagen, 46-godišnjakinja i maloljetnica, kolima Hitne medicinske pomoći su prevezene u Opću bolnicu Gospić radi pružanja liječničke pomoći, gdje je utvrđeno da su zadobile lakše tjelesne ozljede.

Radi obavljanja očevida na mjestu događaja, u vremenu od 15:05 do 18:55, promet tim dijelom ceste privremeno je bio zatvoren te se odvijao obilaznim pravcima.

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu naložilo je provođenje obdukcije, a policijski službenici provode daljnje izvide u cilju utvrđivanja svih okolnosti nastanka prometne nesreće.

Komentiraj