Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek izjavila je u četvrtak da ima podršku premijera Andreja Plenkovića i nakon negativnog nalaza državne revizije o poslovanju HAVC-a i ostavke dosadašnjeg ravnatelja HAVC-a Hrvoja Hribara.

“Imam, sve smo rekli već u javnosti, znači ispravljaju se sve nepravilnosti”, rekla je Obuljen Koržinek novinarima ispred Banskih dvora koji su je pitali ima li i dalje podršku Plenkovića, budući da je bila članicom Upravnog odbora HAVC-a 2015. godine,  na koju se odnosi negativni nalaz revizije.

Također je odbacila spekulacije da bi ministar znanosti i obrazovanja Pavo Barišić mogao postati prevelikim teretom za Vladu.

“Kao što vidite, Vlada radi i dok Vlada ovako radi i dok ima podršku mislim da nitko u Vladi nije poseban teret”, kazala je Obuljen Koržinek.

Komentiraj

FOTO:Patrik Macek/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.