Oblačno mjestimice s kišom, a u Dalmaciji i pljuskovima s grmljavinom

U Hrvatskoj će u ponedjeljak prevladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme, mjestimice s kišom, a u Dalmaciji i pljuskovima s grmljavinom, osobito na južnom dijelu. Oborina će biti češća na istoku i jugu zemlje, gdje lokalno može biti obilna. U Istri uglavnom bez oborine uz sunčana razdoblja, prognoziraju iz DHMZ-a.

Vjetar umjeren do jak sjeverni i sjeverozapadni. Na većem dijelu Jadrana umjerena do jaka bura s olujnim udarima, podno Velebita i orkanskim, a na južnom još prijepodne jako jugo. Najviša dnevna temperatura zraka od 7 do 13, na Jadranu od 14 do 18 °C.

Meteoalarm je za ponedjeljak, ubog vjetra i obilne kiše izdao upozorenja žute i narančaste boje za područja Osijeka, Gospića, Knina, Rijeke, Splita i Dubrovnika. Za Velebitski kanal zbog olujne bure izdano je upozorenje crvene boje.

U utorak promjenjivo, ponegdje i pretežno oblačno uz povremenu kišu uglavnom u sjevernim kopnenim predjelima, i poneki pljusak s grmljavinom na krajnjem jugu. Popodne sunčanije i uglavnom bez oborine.

Vjetar većinom slab, u Podravini i Slavoniji umjeren do jak zapadni i sjeverozapadni. Na Jadranu će umjerena i jaka bura, pod Velebitom s olujnim udarima postupno slabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od 2 do 7, na Jadranu od 9 do 13. Najviša dnevna između 10 i 15, na Jadranu od 15 do 19 °C.

Komentiraj