OBJAVLJENI DETALJI: Uhićen vozač koji je izazvao nesreću u kojoj su stradale majka i dijete

Zagrebačka policija objavila je jutros detalje teške prometne nesreće koja se jučer dogodila u Travnom. U nesreći je teško ozlijeđena majka koja je sjedila na klupi s bebom. Vozač Caddyja je uhićen, a do nesreće je došlo jer je prošao kroz crveno.

Policijsko priopćenje prenosimo Vam u cijelosti:

“Jučer, 24. srpnja 2019. godine u 14.30 sati, 22-godišnjak je upravljao teretnim automobilom marke VW Caddy zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se prometnom trakom za ravno i desno, sjevernog kolnika Ukrajinske ulice u smjeru zapada. Dolaskom do raskrižja s Kombolovom ulicom i Ulicom Božidara Magovca, na kojem je promet upravljan semaforima, koji su radili automatski i ispravno, olako smatrajući da do štetnih posljedica neće doći, ušao je u raskrižje zadržavajući smjer kretanja ravno, za vrijeme dok mu je na semaforu bilo upaljeno crveno svjetlo za njegov smjer kretanja.

Tom prilikom prednjim dijelom vozila naletio je na osobni automobil marke VW Passat zagrebačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 65-godišnjak, a kretao se prometnom trakom za ravno zapadne kolničke trake Kombolove ulice u smjeru juga, a koji je u navedeno raskrižje ušao na znak zelenog svjetla na semaforu za svoj smjer kretanja, zadržavajući smjer kretanja ravno.

Uslijed naleta, osobni automobil VW Passat je u zanošenju kotačima i donjim postrojem naletio na rubni kamen u jugoistočnom dijelu raskrižja, a nakon čega je sletio na nogostup u smjeru jugoistoka, gdje je prednjim dijelom naletio na metalni stupić, koji se nalazio na spomenutom nogostupu u jugoistočnom dijelu raskrižja.

Nadalje, nastavio je nekontrolirano kretanje po nogostupu u smjeru jugoistoka, gdje je prednjim desnim dijelom vozila naletio na drvenu klupu na kojoj je sjedila 32-godišnjakinja koja je u naručju držala dijete, a pored nje su bila dječja kolica i na drveni štand, koji se također nalazio na nogostupu s jugoistočne strane raskrižja.

U prometnoj nesreći teško je ozlijeđena 32-godišnjakinja, a liječnička pomoć joj je pružena u KBC Zagreb, dok je dijete lakše ozlijeđeno, a liječnička pomoć pružena m uje u istoj bolnici.

Radi provođenja kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje da je počinio kazneno djelo „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“, 22-godišnjak je uhićen te je nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava će biti dostavljana Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu”, navodi policija.

Komentiraj