Objavljen foršpan za horor s Alexanderom Skarsgårdom sniman u Šibeniku

Film „Bazen beskraja“ (Infinity Pool) koji je režirao Brandon Cronenberg, sin slavnog redatelja Davida Cronenberga, imat će svjetsku premijeru slijedećeg mjeseca na festivalu u Sundanceu a tim je povodom objavljen i prvi foršpan. Film je značajan i za hrvatsku filmsku industriju jer je dobrim dijelom sniman u Šibeniku i okolici, Anita Juka je jedna od producentica filma, Laura Sinovčić je pridružena producentica, a glavne uloge imaju Alexander Skarsgård i Mia Goth.

Prema onome što se vidi u foršpanu, glavni lik ovog horora je James (Alexander Skarsgård), pisac uspješne debitantske knjige koji se muči s pisanjem druge knjige. On je u braku sa Em (Cleopatra Coleman), bogatašicom koja ga podržava u njegovom poslu. Jednog dana, njih dvoje odlaze na odmor u predivan resort u kojem sve ide prema planiranom do trenutka kada James udari svojim automobiom muškarca te biva osuđen na smrtnu kaznu. Kako bi izbjegao izvršenje kazne, plaća sumanutu novčani iznos da bi njegov dvojnik bio ubijen. Službeno, on je mrtav, i odlučuje započeti s novim životom ne mareći za posljedice, u čemu će mu pomoći misteriozna Gabi (Mia Goth).

Film će se, nakon premijere u Sundanceu, 27. siječnja početi prikazivati u američkim kinima. S obzirom na uznemirujuće scene, u Americi je isprva dobio oznaku NC-17 što bi značilo da ga nitko mlađi od 17 godina ne smije gledati u kinu. Nakon toga je Brandon Cronenberg premontirao određene dijelove filma nakon čega je dobio oznaku R što znači da ga mogu gledati mlađi od 17 godina ali uz pratnju starije osobe.

Komentiraj