OBJAVIO POPIS Zurovec: Razgovarat ću s lijevima i desnima, ovo su moji zahtjevi

Autor:

23.02.2024., Zagreb - Na konferenciji za medije odrzanoj u Saboru o problemima ugostitelja govorio je Dario Zurovec.
 Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Patrik Macek/PIXSELL

Dario Zurovec iz Fokusa oglasio se na Facebooku gdje je objavio da su mu se javile sve vodeće stranke i zatražile razgovor.

Objavu prenosimo u cijelosti.

“Dragi birači, prijatelji, pratitelji – hvala vam na velikom povjerenju i preferencijalnim glasovima!

Želim vas transparentno obavijestiti kako su me sve vodeće stranke kontaktirale i zatražile razgovor. Kao vaš zastupnik i kao osoba koja ne želi nikome zatvoriti vrata, a da ne čuje drugu stranu, u jednom civilizacijskom duhu, razgovarat ću s glavnim akterima s “lijeva” i “desna”.

Jasno mi je kako ovo na prvi pogled djeluje kao da biram da li će mi iščupati lijevi ili desni zdravi prednji zub, no civilizirano je razgovarati, saslušati i na koncu pitati birače u kojem smjeru treba dalje djelovati.

U ovoj fazi dolazim kao netko tko je prvenstveno spreman saslušati.

Neke od programskih stvari na kojima ću sa svima s kojima god razgovaram inzistirati su:

1) povećanje praga ulaska u sustav PDV-a sa 40000 na 70000€ (generalno)

2) smanjivanje PDV-a za ugostiteljstvo (piće) za frizere, kozmetičare, čišćenje i turističke agencije (jedine koje nisu u turizmu na 13%) na 13%

3) PDV na proizvodnju hrane – 5%

4) revidiranje zakona o radu nedjeljom i omogućavanje rada nedjeljom svim malim tvrtkama koje to žele (suvenirnicama, malim trgovinama, cvjećarnicama, pekarnicama i sl.)

ZAKUHALI SE PREGOVORI? DP od HDZ-a traži četiri ministarstva, Fokus objavio bombastičnu odluku!

5) da se dobit koja se reinvestira nazad u tvrtku ne oporezuje

6) ubrzavavanje procesa izdavanja građ. dozvola / 15 dana za ishođenje posebnih uvjeta, tko se ne očituje smatra se da su uvjeti pozitivni. Nakon toga poštivanje zakonskog roka od 30 dana za izdavanje građevinske dozvole.)

7) vaučerizacija zdravstva i drukčija organizacija hitne medicinske pomoći

8) oslobađanje od poreza za kupnju/gradnju prve nekretnine

9) smanjenje PDV-a i trošarina na energente, režije, javni prijevoz

10) daljnje smanjenje poreza na dohodak na 10%, uz drukčiji raspored cjelokupnih javnih financija da JLS-ovi ne budu zakinuti

11) uvođenje 13. Mirovine i reforma mirovinskog sustava

Kao što sam i do sada, sve ću vam transparentno pisati i objavljivati, a vi slobodno pišite, dajte mi svoje sugestije i mišljenja.

Vaše mišljenje kao onih koji me biraju i plaćaju je na kraju dana i najvažnije”, napisao je.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Avatar photo
Veronica

prije 1 mjesec

Zovem se Veronika i nisam mogla vjerovati kako sam dobila kredit od 20.000 eura. Ponovno sam sretan i financijski stabilan i hvala Bogu da takve kreditne tvrtke još uvijek postoje na ovim prevarama posvuda, savjetovali su me i savjetovat ću svima koji trebaju kredit da ih koriste kako bi izašli iz financijskih poteškoća, možete ih kontaktirati putem e-maila ( davidsonalbertloan @gmail.com) Brzo kontaktirajte ([email protected]) danas i uzmite svoj zajam od njih po stopi od 3%. Obavezno kontaktirajte DAVIDSON ALBERT LOAN COMPANY. ;;;;;;--------------