Obitelj preminulog demantira Zavod, Beroš u Istru šalje zdravstvenu inspekciju

Muškarac koji je u Istri preminuo dok je bio u samoizolaciji bio je pozitivan na koronavirus, potvrđeno je danas na konferencji Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Podsjetimo, u noći s utorka na srjiedu u Brtonigli je preminuo muškarac koji je bio u samoizolaciji zbog sumnje u koronavirus. Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije Aleksandar Stojanović jučer je kazao da je riječ o starijoj osobi koja nije imala simptome, ali je bila u samoizolaciji zbog mogućeg kontakta. U utorak su se kod muškarca pojavili blagi simptomi, zbog čega je na teren izašla ekipa hitne medicinske pomoći i muškarcu savjetovala hospitalizaciju. Muškarac je, rekao je Stojanović, odbio bolničko liječenje.

Ipak, obitelj preminulog to je demantirala za Glas Istre.

Njegovi sin i snaha ispričali su da su s liječnikom dogovori da će u utorak muškarca u samoizolaciji posjetiti liječnik iz Umaga i uzeti bris kako bi se testirao na koronavirus.

“No oko 14:30 stigao je telefonski poziv da zbog nedostatka vremena sve odgađaju za sljedeći dan. Te noći stanje mu se naglo pogoršalo, više nije mogao disati. Nazvala nas je njegova supruga i rekla nam da požurimo jer je situacija bila ozbiljna. Nazvali smo hitnu pomoć i obavijestili o našoj sumnji na COVID-19”, rekli su za Glas Istre.

Ministar zdravstva Vili Beroš danas je rekao da će se ovim baviti zdravstvena inspekcija.

“Uputit ćemo zdravstvenu inspekciju da ispita sve okolnosti o ovom slučaju”, rekao je ministar Beroš.

Na današnjoj konferenciji za novinare ravnatelj istarskog zavoda Stojanović nije želio odgovoriti što je na koncu istina u slučaju preminulog ugostitelja iz Brtonigle.

Komentiraj