Obersnel: Nepozivanje gradske uprave na gradilište bolnice uvredljivo i sramotno od Vlade i HDZ-a

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel oglasio se priopćenjem što nitko iz Grada Rijeke nije pozvan na današnji obilazak gradilišta nove bolnice u Rijeci i to nazvao sramotnim činom Vlade i HDZ-a.

“To je projekt u kojem sudjeluje i Grad Rijeka i trebali smo biti prisutni”, naglasio je Obersnel.

Obersnel je u priopćenju ustvrdio da nitko iz gradske uprave nije pozvan unatoč činjenici da je gradnja nove riječke bolnice na Sušaku projekt u kojem sudjeluje i Grad Rijeka. U obilasku su sudjelovali, kako je naveo, HDZ-ovi ministri zdravstva te mora, prometa i infrastrukture Vili Beroš i Oleg Butković i njihovi stranački kolege i suradnici.

Gradnja nove bolnice je i projekt Grada Rijeke, koji je u njega uložio 45 milijuna kuna, ustupivši zemljište za gradnju bez ikakve naknade. Također, Grad Rijeka će za potrebe nove bolnice izgraditi i potrebnu infrastrukturu odnosno spojne ceste, priključke na vodu, plin i slično, dodao je gradonačelnik.

“Ovakvo ignorantsko ponašanje članova Vlade i svojatanje zajedničkog projekta očito je rezultat predizborne kampanje HDZ-a i čini se da i ovaj za Rijeku i širu okolicu krucijalan zdravstveni projekt koriste za predizbornu manipulaciju”, istaknuo je.

Izrazio je žaljenje da se to događa, kako je naglasio, posebno zbog dosadašnje dobre suradnje.

“Ali izbori su očito važniji. A kad je već tako, očekujem da nas na isti način zaobiđu i prilikom rješavanja problema na ovom ili bilo kojem drugom projektu”, zaključio je Obersnel.

Komentiraj