Goran Kovačić/Pixsell

Obersnel Komadini “Neumjesno je da me proziva neuspješni Bernardićev mentor”

Potpredsjedniku SDP-a Zlatku Komadini, koji je u ponedjeljak govoreći o odlasku riječke saborske zastupnice Ane Komaparić Devčić iz stranke, rekao da njenog političkog mentora Vojka Obersnela treba pitati o njenim izjavama i motivima te prelasku k Bandiću,  Obersnel  je brzo odgovorio.

“Točno, predlagao sam Anu za liste za Sabor, iako konačnu odluku donosi predsjednik stranke. Sada bih najradije rekao da je to u njenom slučaju ispalo: pomozi sirotu na svoju sramotu.  Neugodno me iznenadio njen prelazak u klub Milana Bandića i njeno iznenadno divljenje Bandićevu liku i djelu.” – rekao je Obersnel.

Očekivano, izravno je odgovorio i Komadini poručujući mu da je neumjesno što oko postupka Komparić- Devčić proziva njega.

“Ako je itko mentor s neuspješnim rezultatom, onda je to upravo Komadina u ulozi Bernardićevog mentora. Na vodeću poziciju u SDP-u ga je doveo, na njoj ga održao i održava unatoč evidentnom rasulu u koje Bernardić vodi stranku. Na tom tragu, Anin izlazak iz stranke mogu razumjeti. Njen, pak, prelazak Bandiću nikako. Čudim se. Neugodno mi je. I žao mi je.” –  rekao je Obersnel.

Pritom je za kraj dodao da ne zna čudi li se Komadina imalo rejtingu SDP-a od samo 14,6% i zapitao ga je li možda,  mentorirajući Bernardića, dao uputu da rejting treba pasti ispod 10% pa se sada u SDP-u čeka na to.

Komadina je ranije na koferenciji za novinare govoreći o SDP-ovim prebjezima rekao da “osipanje kluba SDP-a jača SDP, pogotovu ovakvi prelasci, jer onaj koji očito nije vidio svoj svjetonazor u stranci i zbog toga pristupio gospodinu Bandiću, onda mu nije ni mjesto u SDP-u” te da ne smatra da bi zbog osipanja SDP-a predsjednik stranke Davor Brenardić trebao dati ostavku

Komentiraj