OBERSNEL I KOMADINA ‘Vrlo dobra suradnja grada i županije’

HINA/ Rijeka

Predsjednici riječke gradske te primorsko-goranske županijske organizacije SDP-a Vojko Obersnel i Zlatko Komadina, koji su i stranački izborni kandidati za nove mandate na čelu grada i županije, u srijedu su poručili kako je suradnja Rijeke i županije vrlo dobra te je rezultirala nizom zajedničkih projekata, poput Županijskog centra za gospodarenje otpadom Marišćina, projekta Rijeke kao Europske prijestolnice kulture 2020. i Sveučilišnog kampusa.

Obersnel je na konferenciji za novinare ustvrdio da se nadopunjuju dvije koalicije, ona za Gradsko vijeće koju čine SDP, PGS, HSU, IDS, Hrvatski laburisti, SDSS i HSS, te ona za Županijsku skupštinu stranaka SDP-a, IDS-a, PGS-a, SDSS-a i Laburista.

“Grad Rijeka je sudjelovao u ostvarenju projekata Marišćine, a slijedi stavljanje sportsko-rekreacijskog centra Platak u punu funkciju, uz spajanje na vodovod. Time gradska uprava pokazuje da je spremna djelovati i izvan administrativnih granica grada, ako je to u javnom interesu”, kazao je Obersnel.

Naglasio je da spomenute dvije koalicije dijele svjetonazor, vrlo bitan za izbore i na lokalnoj i na regionalnoj razini.

“O tome ovisi hoćemo li imati puno ili ograničeno dostojanstvo, slobodu i jednakost. Nikad se neću umoriti od svjetonazorskih pitanja”, rekao je i izrazio želju da Rijeka i dalje ostane moderan europski grad “u kojem svatko bez straha može birati i raditi po svojim promišljanjima”.

Komadina je istaknuo da županijska i gradska vlast “dišu zajedno više od desetljeća”, surađujući u području zdravstva, obrazovanja, kulture i sveučilišta.

Naglasio je primjer hospicija, u kojem zajedno sudjeluju grad, županija i nadbiskupija, te izrazio uvjerenje da će građani na nedjeljnim lokalnim izborima znati odabrati “provjereno, dokazano i ljude od povjerenja”, kako opisuje koalicijske liste na čelu sa SDP-om.

Komentiraj