Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Obalna straža u nedjelju ujutro spasila Britanku koja je pala s kruzera u subotu navečer

Ophodni brod Obalne straže RH OB-03 Cavtat pronašao je i spasio nestalu britansku državljanku koja je sinoć pala u more s kruzera Norwegian Star u području ZERP-a Republike Hrvatske, javlja Index.

Snage Obalne straže RH u potragu su krenuli jutros oko 6:30 na zahtjev Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru Rijeka, a posada broda Hrvatske ratne mornarice je na temelju dobivenih podataka o stanju vjetra i mora u trenutku nesreće, kao i preciznog izračuna o mogućoj poziciji nestale osobe u trenutku dolaska broda u područje traganja, oko 9:40 uočila osobu u moru te je brzom akcijom plivača spasioca u 9:45 žena spašena i prevezena u Pulu.

“Spasili smo jedan ljudski život. Taj osjećaj ne može se mjeriti ni sa čime. U svim segmentima ove zaista dramatične situacije pokazali smo da smo dobro obučeni i uvježbani. Ponosan sam na cijelu posadu broda, a posebno na kolegu, poručnika korvete Marina Delića, plivača spasioca, koji je gospođu, vidno onemoćalu dugotrajnim boravkom u moru, iznio iz mora na palubu broda”, rekao je zapovjednik broda, poručnik fregate Lovro Orešković.

 

Komentiraj