Oaza moderne mediteranske kuhinje u Novom Zagrebu

Autor:

Il Secondo

Restoran Il Secondo šarmirat će vas okusima Mediterana interpretiranima na moderan način i ambijentom u kojem ćete poželjeti provesti vrijeme s ljudima do kojih vam je stalo te se počastiti originalnim pastama i rižotima uz čašu vrhunskih vina ili jelima s nove sezonske karte

Na zagrebačkoj gatronomskoj sceni dogodili su se veliki pomaci jer su nove standarde kvalitete počeli diktirati restorani koje su posljednjih godina otvorile nove generacije kulinarskih vizionara. Jedan od takvih restorana, koji je u najpozitivnijem smislu uzdrmao gastronomsku scenu je Il Secondo – restoran koji se od svog otvorenja 2009. godine dokazao kao mjesto koje vrhunsku gastronomiju spaja s urbanim zagrebačkim štihom – okusi Il Seconda instantno će vas odvesti na putovanje Mediteranom i pomislit ćete da se nalazite u Milanu ili Barceloni, dok će vas atmosfera podsjetiti na najbolje urbane restorane New Yorka.

 

Restoran je to koji ima onaj posebni x faktor zbog kojeg će vas neko mjesto osvojiti na prvu, u kojem ćete se osjećati ugodno kao u vlastitom dnevnom boravku i u koji ćete se poželjeti stalno vraćati. Razlozi za povratak, naravno, kriju se u bogatom jelovniku koji nudi kombinaciju domaće i meditaranske kuhinje bazirane na autohtonim namirnicama, te s jelima serviranima s umjetničkim senzibilitetom i pažnjom koji kreira punu čaroliju doživljaja – i bogatih okusa i ambijenta. Mjesto je to u koje ćete ponekad poželjeti doći i sami kako biste odvojili vrijeme za uživanje samo za sebe, ali zapravo puno češće s prijateljima, obitelji i društvom, posebno ako ih želite impresionirati.

File jadranske tune s hrskavim confitiranim krumpirom i kremom od začinskog bilja jednostavno preplavljuje nepce užitkom. FOTO: Il Secondo

 

Zbog istog razloga Il Secondo je mjesto u kojem se sklapaju i produbljuju i poslovne veze – jer nema boljeg načina za pokazati nekome koliko ga cijeniš nego odvesti ga na mjesto koje će ga impresionirati okusima, mirisima i cjelokupnim doživljajem – onim doživljajem koji ne ulazi u cijenu jer je neprocjenjiv.

Confitirana piletina, krema od pastrnjaka, poriluk, komorač, kukuruz, mlada lisnata salata, kreker od badema. FOTO: Il Secondo

 

Kreativni tim Il Seconda želio je postići upravo to, polažući veliku pažnju uređenju interijera koji odražava mladenački i zaigrani duh Novog Zagreba, ali s jednim mediteranskim štihom i pomakom. Jednako je lijepo uređen glavni prostor restorana, kao i prostrana terasa s puno zelenila, a poseban dragulj je i novouređeni izdvojeni separe u boho stilu u kojem je moguće organizirati posebne obiteljske i poslovne ručkove ili večere.

Domaći cappelletti punjeni patkom u demi-glace umaku s bundevom, sezonskim gljivama i pjenicom od taleggio sira. FOTO: Il Secondo

 

Upravo igra i užitak kreiranja gastromskih specijaliteta s elementima hrvatske, talijanske i mediteranske kuhinje ono je što čini suštinu jelovnika Il Seconda koji se stalno nadograđuje i mijenja, ovisno o sezonskoj ponudi namirnica. Tako je i ove jeseni na stolu nekoliko novih gurmanskih kreacija. U novoj sezonskoj ponudi jela očarat će vas burrata s domaćim smokvama u redukciji crnog vina i sotiranim indijskim oraščićima. Confitirana piletina, pak, dolazi u fantastičnom spoju s kremom od pastrnjaka, porilukom, komoračem, kukuruzom, mladom lisnatom salatom i krekerom od badema.

Okusi Il Seconda odvest će vas na putovanje Mediteranom i pomislit ćete da se nalazite u Milanu ili Barceloni, a atmosfera podsjeća na New York

Domaći cappelletti punjeni su patkom u demi-glace umaku s bundevom, sezonskim gljivama i pjenicom od taleggio sira, a file jadranske tune obogaćen je hrskavim confitiranim krumpirom i kremom od začinskog bilja.

Tu su i standardi – već poznata jela zbog kojih vam neće biti problem potegnuti i preko Savskog mosta do Avenije Dubrovnik kako biste osjetili čarobne okuse Mediterana na zagrebačkim tanjurima. Ljubitelji ribe posebno uživaju u grdobini u tempuri s aioli umakom i prženim krumpirom ili pak u jadranskoj hobotnici pečenoj u vlastitom umaku s krumpirima i povrćem.

Burrata, domaće smokve u redukciji crnog vina i sotirani indijski oraščići. FOTO: Il Secondo

 

Za one koje više privlači kontinent, prava je poslastica klasik po kojem je Il Secondo nadaleko poznat – biftek Rustika koji dolazi uz pečeni krumpir, rikolu, crveni radič i cherry rajčicu. Pri izboru glavnih jela ne bi se smjela zaobići naoko konvencionalna pašticada ni confit od telećih obraza s pireom od krumpira, vlascem i mascarponeom. Posebna su atrakcija i krušni specijaliteti: focaccia s ružmarinom i maslinovim uljem ili pak ugrijani kruščići od pirova, heljdina ili pšenična brašna. Sve to, naravno, uz bogatu vinsku kartu, ali i veliki izbor piva te originalne i raskošne deserte.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.