Veterani HOS-a su u centru Jasenovca, nedaleko od bivšeg ustaškog koncentracijskog logora, otkrili spomen-obilježje na kojem je uklesano za ‘Za dom spremni’. Riječ je o krilatici pod kojom je u Drugom svjetskom ratu ubijeno više od 80.000 ljudi, pišu u subotu Novosti.

Ploču su postavili eterani HOS-a Jasenovca i Udruge dragovoljaca HOS-a Grada Zagreba prije manje od mjesec dana. Ploča je podignuta sjećanje na 11 poginulih pripadnika 1. satnije ‘Ante Paradžik’ Hrvatskih obrambenih snaga (HOS), koji su stradali na tom području.

Osim lokalnih političkih predstavnika, na postavljanju ploče su bili i veterani HOS-a te bivši i sadašnji članovi pravaške političke scene u Hrvatskoj, poput Ante Đapića, Miroslava Rožića, Ante Prkačina i Pere Ćorića, donedavnog saborskog zastupnika HSP AS-a.

“Došlo je vrijeme da bojovnici HOS-a i branitelji dobiju državu za kakvu su se borili, a ne da žive u državi kakvu su neki na dar dobili, a nikada je nisu ni željeli!”, rekao je na postavljanju predsjednik HSP AS-a Hrvoje Niče, prenose Novosti.

Komentiraj