Novo Juričanovo ljubavno pismo: “Slučaj Vanđelić je početak tvog kraja, jado si i kukavica, moj Plenx”

Jedan od najvećih Bandićevih kritičara, Dario Juričan ponovno se oglasio na društvenim mrežama i napisao “ljubavno pismo” premijeru Andreju Plenkoviću, partneru Milanu Bandiću.

Pismo u nastavku prenosimo u cijelosti:

Dragi moj Plenx,

taj  tvoj igrokaz u kojem će zagrebačka organizacija HDZ-a samostalno donijeti odluku o tome tko će biti kandidat za gradonačelnika HDZ-a – daj, kaj se blamiraš. Te bespotrebne laži proizvodi još samo Rezač etiketa. Evo primjerice u friškom natječaju za gradske prostore, u kojem postoji natječajno Povjerenstvo, no „konačnu listu prvenstva za dodjelu pojedinog gradskog prostora, na prijedlog Povjerenstva, utvrđuje gradonačelnik.“ Svatko se može prijaviti, ali samo On odlučuje. Zahvaljujući vama dvojici autokrata trebali bi Zagreb  preimenovati u Pyongyang na Savi.

“HDZ-ov Alibi kandidat Davor Filipović”

Čim si ti pustio bijeli dim za alibi kandidata Davora Filipovića i nekakvih pet posto glasova koje će ti taj osvojiti na izborima, meni je odmah zaigralo srce, a reći ću ti i zašto: pa Filipović je član Povjerenstva za izradu, provedbu i praćenje programa za suzbijanje korupcije za Grad Zagreb! Nije njemu teško biti u tijelu koje se ne bavi ali baš ničim. Sam Rezač etiketa, utjelovljenje netransparentnosti i mutnine,  još je 2015. izdao Vodič za suzbijanje korupcije. Zar to nije smjehurija, moj Plenx? “Antikorupcija u Gradu Zagrebu” zvuči mi jednako komično kao “demokracija u HDZ-u”.

Inače, izvrstan je to kandidat Filipović koji se na svom skupštinskom odboru rukama i nogama borio protiv Rezača etiketa kada je bilo riječ o projektu Badel, da bi kasnije, na sjednici gradske skupštine, poslušno podigao stranačku ručicu za taj upitni projekt.
A takve ti najviše voliš, dragi moj Plenx. Lako ukrotive tipove.

“Slučaj Vanđelić je početak tvog kraja, moj Plenx”

Ali slučaj Vanđelić je početak tvog kraja, moj Plenx. Pokazao si da te ne zanimaju ljudi s principima i vizijom grada bez pljesnivog Rezača, nego mali priručni potrčci na daljinski – danas Filipović, jučer Ćorić ili Malenica. Izblijedilo je, Plenx, sjećanje na to kako si nas spasio od Vase i Mire Kovača. A niti s odnosom prema ustašiji ne briljiraš.

Vanđelić te tražio da raskrstiš sve veze sa svojim provjerenim partnerom Milanom Bandićem, a ti si se, moj Plenx, prepao takvog scenarija. Pogledao si malo bolje tog Vanđelića i shvatio da si suvišan i ti i ta tvoja korumpirana stranka, koju su davnih dana osnivali Miroslav Kutle i njemu slični poštenjaci. I zato je Rezač etiketa tako dobar vječiti partner, koji će uvijek biti široke ruke za sve tvoje kadrove. A HDZ-ovi kadrovi bili su i ostali uvijek isti, u što se uvjeravamo svaki tjedan iznova, s novim aferama tvojih sljedbenika iz Požege, Zagorja… Imaš dvije vrste članova – lopine koja se same snađu i umiljate mace, koje treba udomiti u neku javnu službu.

A ako si već htio nekog gospodarstvenika s upravljačkim iskustvom, pa Mirek Kutle ti je najbolji izbor! Sagradio je megakorporaciju, uvijek bio HDZ-u na usluzi,  DORH je na njemu ostavio zube, iskusna je to i vrijedna figura. Uskoro se vraća u HR kao mučenik!

“Jado si i kukavica, Plenx moj”

A što se Vanđelića tiče – njega po kratkom postupku makni iz Fonda za obnovu i iz Nadzornog odbora INA-e. Pokaži svima, makar zadnji put, kakav si narcis i dovedi na to mjesto, onako umješno kako samo ti znaš, pouzdanog Borisa Šavorića.

A tvoj nerazdvojni partner Rezač etiketa duguje ti, moj Plenx, za postavljanje novog HDZ alibi kandidata i više od janjetine.

Kako ti voliš dječje priče za koje si tepaš da ih razumiješ, evo ti za kraj jedna s poantom iz Čudovišta iz ormara:
Čudovišta su opskrbljivala svoj grad Strahograd ulazeći tajno u ljudski svijet i prikupljajući vriskove djece. Ti su se vriskovi pretvarali u energiju. Strahograd se borio s nestašicom energije. Strašitelj Sale i njegov pomoćnik Mate, kad su preuzeli tvornicu Čudovišta d.d., shvatili su da dječji smijeh stvara više energije nego vriskovi, pa su počeli skupljati dječji smijeh i Strahograd više nije imao problema s energijom.

Jado si i kukavica, Plenx moj.

Dario Juričan, gradonačelnik svemira

Komentiraj