HINA/ HRT

NOVI VODITELJI: HRT ukida voditeljski par Dnevnika, Vijesti iz kulture vraća s Četvrtog na Prvi program

Od ponedjeljka 14. ožujka središnja informativna emisija Hrvatske radiotelevizije (HRT) Dnevnik doživjet će promjene i imati jednog voditelja, a Vijesti iz kulture će se, nakon dvogodišnje stanke, ponovno emitirati na Prvome programu poslije trećega Dnevnika, priopćeno je s HRT-a.

Dnevnik će ubuduće umjesto voditeljskoga para ponovno imati jednoga voditelja ili jednu voditeljicu, a od sutra će ga voditi i uređivati dugogodišnji novinari, reporteri i urednici Hrvatske radiotelevizije Mirjana Posavac, Branimir Farkaš i Marta Šimić Mrzlečki, koja tu emisiju vodi već godinu dana. Emisiju će ubuduće uređivati i Dražen Majić, Anja Konosić, Dijana Čović i Branko Nađvinski, izvijestili su u nedjelju s HRT-a.

Vršiteljica dužnosti rukovoditelja Informativnoga medijskog servisa (IMS) Hrvatske radiotelevizije Katarina Periša Čakarun ističe kako će glavne odlike Dnevnika biti objektivnost, informativnost i sadržajnost. „Političke obojenosti neće biti, usredotočit ćemo se na ljude, na njihove probleme, ali i na uspjehe”, poručila je uoči sutrašnjega prvoga Dnevnika u novome izdanju Katarina Periša Čakarun.

Određenih će preinaka u idućem razdoblju biti i u scenografiji Dnevnika, a uskoro se očekuje i potpuno novi vizualni identitet središnje televizijske informativne emisije, o čemu će novo programsko vodstvo pravodobno obavijestiti javnost, navodi se u priopćenju.

Odlukom novoga programskog vodstva Hrvatske radiotelevizije Vijesti iz kulture od ponedjeljka 14. ožujka, se, nakon dvogodišnje stanke, ponovno emitiraju na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) poslije trećega Dnevnika. Emisiju će uređivati Zrinka Turalija Kurtak, koja smatra da je povratak Vijesti iz kulture s Četvrtoga programa na Prvi program Hrvatske televizije važan za javnu televiziju, stoji među ostalim u priopćenju HRT-a.

Komentiraj