Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović koncem prošlog tjedna zatražila je utvrđivanje odgovornosti svih mjerodavnih osoba koje su propustile na vrijeme utvrditi da svihšest pilota akrobatske letačke skupine ‘’Krila Oluje’’ odlazi iz Oružanih snaga. Ona je to učinila na prošlotjednoj sjednici Vijeća za nacionalnu sigurnost koja se održala u Saboru, tvrde izvori upućeni u to o čemu se sve na toj sjednici raspravljalo.

[quote_box_center]

  • Kolinda Grabar-Kitarović zatražila je utvrđivanje odgovornosti zbog odlaska pilota “Krila Oluje”
  • To je učinila na prošlotjednoj sjednici Vijeća za nacionalnu sigurnost koja se održala u Saboru

[/quote_box_center]

Isti izvori tvrde da je predsjednica odlučila kako o toj temi neće javno polemizirati, iako joj je taj slučaj predočen kao metafora potpunog raspada i kaosa unutar oružanih i sigurnosnih snaga u režiji ministra obrane Ante Kotromanovića. Iako to u izvještajima nakon te sjednice nije spomenuto, ona je zatražila da se taj slučaj ispita te da se utvrdi tko je odgovoran za to što se na najavljeni odlazak pilota nije adekvatno reagiralo.

To pokazuje da se na sjednici Vijeća za nacionalnu sigurnost nije vodila pomirljiva rasprava vodećih ljudi u državi te da je na njoj bilo i važnijih tema od toga zašto se premijer Zoran Milanović i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović nisu zajedno fotografirali.

Komentiraj